Αναστέλλεται η λειτουργία του Κοινωνικό Παντοπωλείο Πάφου

Η  οικονομική κρίση η οποία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να ταλανίζει την ευρύτερη κοινωνία δεν προέκυψε ξαφνικά και από το πουθενά, εκτίμησε με δηλώσεις της η πρόεδρος της Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου  Μαρία Ζαβρού. Σε αυτήν, είπε στο ΚΥΠΕ  , οδήγησε ο άκρατος ευδαιμονισμός ο ατομικισμός ο οποίος διάβρωσε κάθε έννοια ενότητας και οδήγησε στην ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση.
 
Πρόσθεσε μάλιστα, πως από το Μάρτη του 2012 ο σεισμογράφος της κοινωνίας στην Πάφο έντονα και επίμονα κατέγραφε τα σημερινά γεμάτα αγωνία μηνύματα των συνανθρώπων μας που βίωναν τραγικές καταστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης που πραγματικά ταρακούνησε ολόκληρη την πατρίδα  μας. 

Η κ. Ζαβρού σημείωσε πως η Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δ. Πάφου άμεσα προχώρησε με εισήγηση της στο δημοτικό συμβούλιο ότι έπρεπε τάχιστα να δημιουργηθεί δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο για να συμπαρασταθεί σ΄όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι με τραγική απόγνωση αποτείνονταν για βοήθεια. 

Η εξεύρεση χώρου, είπε η κ. Ζαβρού, ήταν άμεση ενώ μέσα σε λίγες μέρες οργανώθηκε το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο. Είπε μάλιστα πως ψυχή της όλης αυτής της προσπάθειας ήταν η Γραμματέας της Επιτροπής Άντρη Τσαρτσάλη. 

Οι μνήμες της κ. Ζαβρού στράφηκαν πίσω λέγοντας ενδεικτικά πως οι αριθμοί ήταν καταιγιστικοί. 

Φθάσαμε συνέχισε “ τα 700 άτομα, οικογένειες , ζευγάρια μονογονιούς” , τότε που οι ουρές συγκλόνιζαν  – όπως είπε- έξω από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Η  πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δ.Πάφου ανέφερε πως συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου για την συλλογή τροφίμων , η ανταπόκριση των εθελοντών , σημειώνοντας πως σ’ αυτή την προσπάθεια η πόλη της Πάφου έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και αγάπης αφού απλοί άνθρωποι,σχολεία, οργανωμένα σύνολα , σύνδεσμοι Γονέων , εταιρείες και υπεραγορές ,όλοι στάθηκαν δίπλα στο κοινωνικό παντοπωλείο για να στηρίξουν πραγματικά όλους όσους είχαν ανάγκη ηλικιωμένους, ανέργους, μητέρες με μικρά παιδιά που ήθελαν γάλα για τα παιδιά τους, άνθρωποι κάθε ηλικίας που μέχρι χθες δεν αντιμετώπιζαν την ανέχεια και ξαφνικά βούλιαξαν και βρέθηκαν σε απελπιστικά δύσκολες καταστάσεις. 

“ Μέχρι τον Απρίλιο του 2016 η βοήθεια σε τρόφιμα “

Η βοήθεια συνεχίστηκε μέχρι τον Απρίλιο του 2016 ενώ στην συνέχεια μετά από ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος  ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  αναλάμβανε σε όλους τους δικαιούχους την παροχή κουπονιών ανάλογης αξίας ή και μεγαλύτερης βοήθειας που λάμβαναν από το κοινωνικό παντοπωλείο , η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου αναστάλθηκε.

Παρατήρησε μάλιστα πως ο αριθμός των δικαιούχων που λάμβαναν βοήθεια άρχισε να μειώνεται από τον Απρίλιο του 2015, αφού αρκετοί εξ αυτών μετά από αίτημα τους –όπως είπε- άρχισαν να λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είχαν εργοδοτηθεί.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με ενημέρωση του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας θα πρέπει να υπάρξει ένας μόνος φορέας σε κάθε πόλη ο οποίος να βοηθάει και να στηρίζει άπορες οικογένειες  και να γίνεται πιο στοχευμένη και ουσιαστική βοήθεια και  για  καλύτερο  έλεγχο ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο  ότι κάποια άτομα  λάμβαναν  βοήθεια    από διάφορους φορείς. 

Η πρόεδρος του Κοινωνικού παντοπωλείου Πάφου ανέφερε πως φέτος τα Χριστούγεννα παραχωρήθηκαν μεγάλες ποσότητες ρούχων, τροφίμων και παιδικών τροφών στο Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου και στηρίζει άτομα και οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη για βοήθεια. 

Επεσήμανε επιπρόσθετα πως κάθε χρόνο ο Δ. Πάφου ενισχύει τα άπορα παιδιά  των δημοτικών σχολείων με ένα ποσό βοήθεια, σημειώνοντας πως η επιτροπή κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου και φέτος θα στηρίξει τα  άπορα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Πάφου και θα παραχωρήσει κουπόνια ανάλογα με τις ανάγκες που έχει το κάθε σχολείο.

Καταλήγοντας η κ. Ζαβρού είπε πως να μπορέσει κάποιος να κάνει τον κόσμο ηθικά καλύτερο είναι ο μοναδικός σκοπός κάθε οικονομικής προσπάθειας να βγάλει τους ανθρώπους από την φτώχεια  και να μας θωρακίσει έναντι όλων απειλών που αντιμετωπίζουμε και ως λαός και ως άνθρωποι.  

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Δεκαεξάχρονος απουσιάζει από τα ξημερώματα από το χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Πέντε πρόσωπα στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο με τρία οχήματα στην Πάφο
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες