Εγκλωβισμένοι διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή για το κονδύλι των νέων γεωργών

  Σε εξέλιξη  βρίσκεται έξω από τη Βουλή διαμαρτυρία εγκλωβισμένων, οι οποίοι ζητούν να εγκριθούν για οικονομική βοήθεια από το κράτος προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν εργαζόμενοι στα κατεχόμενα χωράφια τους. 

 

Συγκεκριμένα, δύο οικογένειες από το Ριζοκάρπασο οι οποίες αποτελούνται από 15 περίπου άτομα, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το κονδύλι τον 5.000 ευρώ που αφορά τους νέους εγκλωβισμένους γεωργούς, για το οποίο και ανέμεναν να εγκριθούν.

 

 

Μιλώντας στο Ρεπόρτερ online η 29χρονη Βάσια Χάρπα ανέφερε ότι δε θα φύγουν αν δεν πάρουν κάποιες απαντήσεις. "Παρά την ταλαιπωρία μας, θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει γι' αυτό θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί. Εμείς αναγκαζόμαστε να ενοικιάζουμε από Τουρκοκύπριους τα χωράφια των γονιών μας για να μπορούμε να δουλεύουμε ως γεωργοκτηνοτρόφοι και να ζούμε τις οικογένειές μας. Έχουμε ανάγκη αυτά τα χρήματα. Κάποιες οικογένειες εγκρίθηκαν, εμείς όχι. Αυτό είναι άδικο. Η βουλευτής Σκεύη Κουκουμά βγήκε έξω και μας είπε πως δεν μπορούν να παγοποιηθούν οι εγκεκριμμένες επιχορηγήσεις και ότι το θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή με τη νέα χρονιά. Είναι άδικο το ότι κάποιες οικογένειες εγκρίθηκαν και εμείς όχι", καταλήγει η Βάσια Χάρπα.

 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ευαισθησία τον προσφυγικό κόσμο
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
Στα ύψη η θερμοκρασία-Σκαρφαλώνει στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανάβουν οι μηχανές για αναβάθμιση του iJustice-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, θετικά μηνύματα από τους δικηγόρους
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»