Λήγει το τελεσίγραφο των τ/κ συντεχνιών – Ή θα αλλάξετε την ώρα ή θα γίνει χαμός

Στις 2 το μεσημέρι λήγει το τελεσίγραφο της συνδικαλιστικής πλατφόρμας προς την “κυβέρνηση” για αλλαγή της ώρας και παραίτηση τριών “υπουργών” συγκοινωνιών, εργασίας και παιδείας, που θεωρούνται υπεύθυνοι για το τροχαίο της 29ης Νοεμβρίου, και στις 2.30 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που απαρτίζουν την πλατφόρμα θα συνέλθουν για να αποφασίσουν τα περαιτέρω βήματά τους.
 
 
Σύμφωνα με την Χαβαντίς, σήμερα θα λεχθεί η τελευταία λέξη και είτε στην τ/κ πλευρά θα βγουν από το χάος είτε η κατάσταση για τα καλά θα γίνει χαμός. Η συντεχνία των “δημοσίων υπαλλήλων” KTAMS μετά από πληροφορίες για πιέσεις προς τους “δημοσίους” υπαλλήλους από κάποιους “διευθυντές” “κρατικών τμημάτων” να εφαρμόσουν το νέο ωράριο που αποφάσισε το “υπουργικό συμβούλιο”, ανακοίνωσε χθες ότι συνεχίζουν να εφαρμόζουν την “κοινωνική ανυπακοή”, όπως έχουν ονομάσει την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των νέων ωραρίων.
 
 
Ταυτόχρονα, οι συντεχνίες των Τ/κ καθηγητών και δασκάλων κατήγγειλαν ότι παρεμποδίζονται μαθητές να εισέλθουν στα σχολεία όταν προσέρχονται πριν από τις 8.30, ώρα που το “υπουργείο παιδείας” αποφάσισε να χτυπά το κουδούνι στα σχολεία αντί στις 8 που ήταν πριν και οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προσέρχονται, παραμένοντας στο προηγούμενο ωράριο λειτουργίας μέχρι να αλλάξει η ώρα.
 
 
Ήδη η συνδικαλιστική πλατφόρμα έχει εξαγγείλει ότι εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων της από την “κυβέρνηση” θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως τα νοσοκομεία, η “αρχή ηλεκτρισμού”, το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου κ.α. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το απόγευμα.
 
 
Να σημειωθεί ότι αντιδράσεις για το θέμα της ώρας υπάρχουν και στην Τουρκία όπου έχει ξεκινήσει εκστρατεία συλλογής υπογραφών προς το πρωθυπουργικό γραφείο του Μπιναλί Γιλντιρίμ με το σύνθημα “να πάρετε την ώρα μία ώρα πίσω”.
  

Δειτε Επισης

Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Μακρόν και Μερτς προειδοποιούν τη Ρωσία από το Κίεβο-«Θα υπάρξουν σκληρές κυρώσεις»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Στην Κύπρο καταγράφονται 38 νέα περιστατικά μεταστατικού καρκίνου του μαστού ετησίως
ΒΙΝΤΕΟ: Τοξικό νέφος χλωρίου στην Καταλονία–Έκκληση σε πάνω από 160.000 κατοίκους να μείνουν στο σπίτι
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Γ. Κωνσταντίνου στο φρεάτιο-Συνελήφθη ο εργολάβος, φαίνεται να κάλυψε τις τρύπες της πτώσης
Ο Μακρόν ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσων συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΔΗΣΥ-Άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία