Μάριος Κουλούμας: Έκκληση προς ΠτΔ για άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποκτήσει ηγετικό και καταλυτικό ρόλο για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, να στηρίξει και να θωρακίσει τον Υπουργό της Υγείας στην πορεία υλοποίησης του οδικού χάρτη εφαρμογής του ΓεΣΥ και να αποκλείσει όλες εκείνες τις μολυσματικές εστίες, οι οποίες μόνο στόχο έχουν να τον εμποδίσουν από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ, Μάριος Κουλούμας.
 
Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Κουλούμας εξέφρασε τις θέσεις του για την αυτονόμηση των Κρατικών Νοσοκομείων και το ΓεΣΥ, με αφορμή την αυξημένη αντίδραση η οποία παρατηρείται τελευταίως όσον αφορά την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων, τα οποία βρίσκονται ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, σημειώνοντας την πραγματική πρόθεση, δέσμευση και τεκμηριωμένη προσπάθεια για προώθηση και ενίσχυση του τομέα της υγείας μέσα από συγκεκριμένους πυλώνες, η οποία φάνηκε να συμβαίνει τους τελευταίους μήνες.
 
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τόνισε την απαίτηση των ασθενών όπως ψηφιστεί και εφαρμοστεί εδώ και τώρα το Γενικό Σύστημα Υγείας, το οποίο να έχει πραγματικά επίκεντρο τον ασθενή και τον πολίτη και όχι αυτό να είναι έκφραση καραμέλα, τονίζοντας ότι αληθινά ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ενεργό και συνεχή εμπλοκή των ασθενών αφού κανένας δε γνωρίζει καλύτερα από τους ίδιους τους πάσχοντες το πραγματικό συμφέρον των ασθενών.
 
Επίσης, στηλίτευσε το γεγονός ότι τελευταίως παρατηρείται μια κλιμακούμενη αντίδραση στην ψήφιση των νομοσχεδίων και γενικά στην εφαρμογή του ΓεΣΥ  καθώς και προσπάθεια για  την ακύρωση των σχεδιασμών, των οποίων αυτή η πολιτεία έχει αποφασίσει εδώ και 16 χρόνια και έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες και έρευνες.
 
«Η ναρκοθέτηση του ΓεΣΥ από κύκλους που απεργάζονται την ακύρωση του, θα βρουν απέναντι τους την ισχυρή αντίδραση των πολιτών.  Όλοι όσοι αποτελούν ή είναι μέρος ‘εστιών μόλυνσης’ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και να μην υποτιμούν τη δύναμη της φωνής και της ψυχής των ασθενών των ίδιων», είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ.
 
Ως εκ τούτου κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και θάρρος, τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ψηφίσουν τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια και τους πολιτικούς αρχηγούς να εφαρμόσουν τις κοινές αποφάσεις για τα θέματα της υγείας που έχουν συμφωνήσει στις δυο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Τέλος, κατέστησε σαφές ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι επιβάλλεται να θέσουν τα οποιαδήποτε συμφέροντα τους κάτω από το γενικό  συμφέρον, για να προσθέσει ότι σε αντίθετη περίπτωση το οργανωμένο κίνημα των ασθενών θα προχωρήσει σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.
 
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες