Δημητρίου Vs Πετεβίνος: Τα όρια της επιτρεπόμενης κριτικής

Η ΚΟΠ σε ανακοίνωση (διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ) της αναφέρει ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριου Πετεβίνου δεν ξεπέρασαν τα όρια τις επιτρεπόμενης κριτικής στη διαιτησία, και γι’ αυτό δεν παραπέμφθηκε από τον αθλητικό δικαστή. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας τιμωρήθηκαν για επίσημες ανακοινώσεις που εξέδωσαν, ενώ παραπέμφθηκε από τον αθλητικό δικαστή ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου για τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τους «γαλαζοκίτρινους». 
 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριου Πετεβίνου μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα:
«Μέσα στο παιχνίδι είδαμε κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν. Με πολλή ευκολία σφυρίζονται πέναλτι εναντίον του ΑΠΟΕΛ και παρόμοιες και σε πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις δεν παίρνουμε πέναλτι. Υπάρχει μια λογική ότι απαγορεύεται να δίνεις πέναλτι στο ΑΠΟΕΛ. Να δούμε τι θα γράψει ο διαιτητής και οι βοηθοί για την συμπεριφορά του Βάλε ο οποίος προκάλεσε την κερκίδα και ύψωσε ο μεσαίο του δάκτυλο».
 
Οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέα Δημητρίου, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ:
«Δεν αξίζει να σχολιάσουμε. Ήταν ένα παιχνίδι φιάσκο. Άλλο ένα φιάσκο. Τι να αναλύσουμε. Οφείλουν όλοι όσοι ασχολούνται να ξέρουν τους κανονισμούς και όχι μόνο οι διαιτητές. Ο κανονισμός έχει αλλάξει από το Καλοκαίρι. Όταν υπάρχει πρόθεση να παίξει τη μπάλα ο παίκτης, είναι κίτρινη. Ας ανοίξουν τα βιβλία όλοι. Η φάση άλλαξε το παιχνίδι. Αλλιώς θα το παλεύαμε».
 
«Ο Πιέρος έπεσε τάκλιν στον Παναγή, τίποτα. Τρίτο γκολ οφσάιντ. Πήγαμε στα αποδυτήρια με 3-0 πίσω με δυο γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσουν και μια αποβολή που δεν υπήρχε. Ποια τακτική υπεροχή του ΑΠΟΕΛ; Μα τι λέμε; Αν αυτά εννοούμε ως τακτική τότε ναι ήταν πετυχημένη η τακτική».
 
Παίζαμε την ίδια ώρα με το «Ελ Κλάσικο» στην Ισπανία. Φαντάζομαι το θέαμα που απόλαυσαν οι Κύπριοι φίλαθλοι δε θα το δουν ποτέ στην Ισπανία και μας ζηλεύουν. Γιατί να το κρατάν εκεί; Έχει ρόστερ και ποιότητα. Οι κ.κ. και Νικολάου έκαναν πράγματα και θαύματα. Κομάντος. Είμαστε σίγουροι πως θα ανταμειφθούν. Αυτό το παιχνίδι δεν έγινε ποτέ. Παίχθηκαν μόνο 16 λεπτά. Υπάρχει και μια φάση για σεμινάρια για το πέναλτι που δόθηκε και ακυρώθηκε. Εμείς τα δικά μας λάθη θα τα δούμε. Δε θα τα κρύψουμε κάτω από το χαλί. Μπορούσαμε να αντιδράσουμε μετά το γκολ πολύ καλύτερα».