Αλ. Τσίπρας: Εκφράζω την υποστήριξη μου στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη

Την υποστήριξη του στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, επανέλαβε με νόημα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Μιλώντας μετά την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης στην Έρευνα, την Ανάπτυξη και την Τεχνολογία, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στην Ιερουσαλήμ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού επί τη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Επισήμανε ότι «θα ήθελα κι’ άλλη μια φορά επί τη ευκαιρία να εκφράσω δημόσια την υποστήριξή μου στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης».
 
Η σημερινή δημόσια έκφραση στήριξης του Έλληνα Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθότι έρχεται και ως απάντηση στις αιχμές των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου στη Λευκωσία, τα οποία αφήνουν να νοηθεί διάσταση απόψεων μεταξύ κυπριακής και ελληνικής Κυβέρνησης στο Κυπριακό.
 
Από την πλευρά του, στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατά την διμερή συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και του εξέφρασε «την ικανοποίηση μου για την στήριξη που προσφέρει το κράτος του Ισραήλ στις προσπάθειες μας για επίτευξη συνολικής και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης στις αρχές και αξίες της ΕΕ».
 
«Επιδιώκουμε μία λύση», επισήμανε, «η οποία θα επανενώνει τη χώρα μας, θα αποκαθιστά και θα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου Ε/κ και Τ/κ και θα τερματίζει όχι μόνο την στρατιωτική κατοχή αλλά και την εξάλειψη κάθε εγγύησης ή επεμβατικών δικαιωμάτων της όποιας τρίτης χώρας».
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»