Οι ισχυρισμοί του φερόμενου δολοφόνου του φονικού της Λεμεσού

Ήταν φίλοι και συνεργάτες ο 31χρονος ύποπτος για φόνο εκ προμελέτης, με τον 40χρονο Αντρέα Στυλιανού(Αμερικάνο), που σκοτώθηκε ύστερα από «τροχαίο» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Αποστόλου Ανδρέα Χαράκη στη Λεμεσό. 

Ο 31χρονος οδηγός του οχήματος συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 40χρονος και συνεπεία της σύγκρουσης προκλήθηκε ο θάνατος του Στυλιανού.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο συνεχίζουν να διερευνώνται από την Αστυνομία, όμως αρχίζει σιγά-σιγά να «ξετυλίγεται το κουβάρι» της υπόθεσης από την κατάθεση του υπόπτου προσώπου, αλλά και από στοιχεία που συγκέντρωσαν οι εξεταστές του ΤΑΕ και παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο 31χρονος προς διευκόλυνση των συνεχιζόμενων εξετάσεων για την πλέον σοβαρή κατηγορία, αυτή του φόνου εκ προμελέτης, προφυλακίστηκε για 8 ημέρες.

Άκουσε από το τηλέφωνο τον  40χρονο να οπλίζει

Σύμφωνα με την παρουσίαση των γεγονότων στο Δικαστήριο από τον αστυνομικό εξεταστή της υπόθεσης, ο 31χρονος παραδέχτηκε πως δέχτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης απειλητικό τηλεφώνημα από τον 40χρονο.

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως οι απειλές συνοδευόταν κι από τον θόρυβο όπλισης, γεγονός που έδειχνε τις διαθέσεις του και ήταν επόμενο να τρομοκρατήσουν τον αποδέκτη του τηλεφωνήματος.

Ο 31χρονος ισχυρίστηκε πως αμέσως έσπευσε να απομακρυνθεί από τον χώρο του και να κάνει περιπολίες στη γειτονιά, προκειμένου να διαπιστώσει αν ο 40χρονος θα έρχονταν στο σπίτι του. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση που έδωσε στο ΤΑΕ Λεμεσού ο 31χρονος αντιλήφθηκε τον φίλο του να καταφθάνει με μοτοσικλέτα , να σταματά έξω από το σπίτι του και να πυροβολεί με πιστόλι.

Αμέσως μετά τη ρίψη των πυροβολισμών αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο άνθρωπος που αναζητούσε και κατά τον ισχυρισμό του 31χρονου οδήγησε  την μοτοσικλέτα με ταχύτητα κατά του οχήματος.

Και συνέβη το μοιραίο. Από τις πρώτες έρευνες της Τροχαίας αυτή η εκδοχή φαίνεται να μην ευσταθεί, λαμβάνοντας υπόψιν την φορά του αυτοκινήτου την ταχύτητα που ανέπτυξε ο οδηγός του, τη σφοδρότητα της σύγκρουσης  και το γεγονός πως παρέσυρε τη βαριά μοτοσικλέτα με τον αναβάτη της σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων.     

Μία εκδοχή για την αιτία του φονικού

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, ένα από τα γεγονότα που εξετάζονται ως αιτία του φονικού με θύμα τον 40χρονο, είναι μία υπόθεση δοσοληψίας με ναρκωτικά που έλαβε χώρα  το βράδυ της περασμένης Τρίτης. 37χρονος αλλοδαπός που κυκλοφορούσε με ποσότητα ναρκωτικών, έχοντας ως συνοδηγό τον 31χρονο ύποπτο, ανακόπηκε για έλεγχο από την Αστυνομία . Ο 31χρονος ισχυρίστηκε πως δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τα ανευρεθέντα ναρκωτικά και παρά μόνο ζήτησε από τον αλλοδαπό μεταφορά, επειδή είχε υποστεί βλάβη το δικό του όχημα. Με αυτό το αιτιολογικό αφέθηκε ελεύθερος. Το αυτοκίνητο όμως στο οποίο είχε επιβιβαστεί ανήκε στον 40χρονο  Αντρέα Στυλιανού.

Όταν αυτό έγινε γνωστό στην Αστυνομία ο 40χρονος φέρεται να υποψιάστηκε τον φίλο του ότι τον κατέδωσε,  γεγονός που εικάζεται πως τον οδήγησε οπλισμένο τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο σπίτι του 31χρονου.

Η Αστυνομία εξετάζει κι άλλα ενδεχόμενα, για πιθανές διαφορές σε υποθέσεις ναρκωτικών, αφού και τα δύο πρόσωπα ήταν γνωστά στην ΥΚΑΝ από το παρελθόν. Ο 40χρονος είχε αποφυλακιστεί  πριν από τέσσερα χρόνια έχοντας εκτίσει 6χρονη φυλάκιση για εμπορία ναρκωτικών, ενώ ο 31χρονος απασχόλησε την Δύναμη ως διακινητής.

Εξετάζεται η ενδεχόμενη εμπλοκή κι άλλων προσώπων για τη ρίζα του κακού, που οδήγησε στην μοιραία σύγκρουση με θύμα τον 40χρονο Ανδρέα Στυλιανού. 

Το «κάρφωμα» στην αστυνομία και η εκδίκηση η αιτία του φονικού στη Λεμεσό

Το χρονικό του φονικού στη Λεμεσό – Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η ενέδρα θανάτου


  

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη της 14χρονης Έλενας από την οικία της στη Λεμεσό (pic)
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Καταζητούνται ο 43χρονος Παναγιώτης και η 25χρονη Μαρία για διάρρηξη και κλοπή (pic)
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pic)
Παίρνει θέση για την παύση Ελεγκτή ο ΠΔΣ και απαντά στις επικρίσεις για τους δικαστές
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
Αναζητείται από την Αστυνομία για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα (pics)
Στις φλόγες υποστατικό από τσίγκους-Επεκτάθηκε σε φοινικόδεντρα
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
Δέκα πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του ενώ έφευγαν από το τζαμί