Του έκανε (ξανά) dab, πήρε την πρωτιά και πάει ισχυρός στους «32»

Την τέταρτη του νίκη στο δεύτερο Όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας όπως και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με 2-0, αποτέλεσμα που του δίνει την πρωτιά του δεύτερου Ομίλου.

Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας (12/12), ενώ οι ερυθρόλευκοι που πήραν την δεύτερη θέση του Ομίλου θα βρεθούν στο γκρουπ των ανίσχυρων. Οι δύο ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους.

Τα πράγματα για τον ΑΠΟΕΛ πήραν το δρόμο τους από το 20’ όταν μετά από μπαλιά του Αλωνεύτη, ο Πιέρος Σωτηρίου πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λεάλι, χτύπησε πάνω στο κεφάλι του Ντα Κόστα και κύλησε προς τα δίχτυα για να γίνει το 1-0.

Όπως και στον Πειραιά ο Πιέρος πανηγύρισε με dab. Αρχικά, ακόμη και η UEFA του πίστωσε το γκολ, όμως στη συνέχεια δηλώθηκε ότι το γκολ χρεώνεται στον αμυντικό της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 40’ όταν μετά από κόρνερ του Ελιουνούσι, ο Βιάνα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να βρει στο δοκάρι προτού καταλήξει έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο η μπάλα ανεβοκατέβαινε, με τον χρόνο να κυλά υπέρ του ΑΠΟΕΛ που μπορούσε στο 60’ να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως ο Πιέρος δεν πρόλαβε την μπάλα μετά τη σέντρα του Γιαννιώτα.

Στο 71’ ο Βάτερμαν με μία εξαιρετική απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο στη σέντρα σουτ του Ντε λα Μπέγια.

 
Το τελικό 2-0 γράφτηκε στο 83’, όταν σε μία αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Μοράις έβγαλε την μπαλιά και ο ντε Καμάργκο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
 
Ο Ολυμπιακός πίεσε στα τελευταία λεπτά, όμως ο Βάτερμαν έδιωξε εντυπωσιακά τόσο την κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 88’, όσο και το σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή δύο λεπτά αργότερα.