«Μαζεύει» τους Συναγερμικούς ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό

Περίπου ενάμιση εβδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές, οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε όλους τους δήμους κορυφώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα προσδοκώντας σε κατάληψη των δημαρχιακών θώκων τους οποίους διεκδικούν.
 
Μια από τις πλέον σκληρές προεκλογικές μάχες δίνονται στη Λεμεσό, όπου ο νυν δήμαρχος Αντρέας Χρίστου από την μια-υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ-, και ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης από την άλλη- υποστηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ, την Αλληλεγγύη και τους Οικολόγους, δείχνουν να διεκδικούν σχεδόν επί ίσης όροις τη δημαρχία της πόλης τους και συνάμα του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.  
Τις τελευταίες βδομάδες, σφοδρή υπήρξε η αντιπαράθεση των δύο υποψηφίων με φόντο κυρίως τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για τον δήμο Λεμεσού, με το στρατόπεδο Νικολαΐδη να επιτίθεται κατά κύματα και αυτό του Ανδρέα Χρίστου να αντεπιτίθεται, απαντώντας στις κατηγορίες που προσάπτονται στον υποψήφιο του από το επιτελείο του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ.  
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ωστόσο είναι που βλέπουν στο στρατόπεδο Νίκου Νικολαΐδη τον ολοένα και αυξανόμενο βαθμό συσπείρωσης των Συναγερμικών της Λεμεσού γύρω από την υποψηφιότητά του, καθότι όπως γίνεται παραδεχτό, οι ψήφοι του ΔΗΣΥ είναι αυτοί που σε μεγάλο βαθμό θα του δώσουν ή όχι τη δυναμική που απαιτείται, προκειμένου να κερδίσει τον Αντρέα Χρίστου την μεθεπόμενη Κυριακή.
Η συσπείρωση αυτή οριοθετείται τόσο σε επίπεδο τοπικών αξιωματούχων της κυβερνώσας παράταξης όσο και σε επίπεδο δημοτικής και κοινοβουλευτικής ομάδας, με σαφή στόχο και ξεκάθαρο προσανατολισμό, αυτή να μεταφερθεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και στις πλατιές μάζες των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ στη συμπρωτεύουσα.
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ να επιλέξει για υποψήφιο που θα υποστήριζε το κόμμα στη Λεμεσό τον Νίκο Νικολαΐδη, παρά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πέντε στελέχη της παράταξης, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ανάμεσα στους Συναγερμικούς της Λεμεσού, με εκστόμιση ιδιαιτέρως βαριών κουβέντων κατά της ηγεσίας της παράταξης. Μάλιστα, το εκρηκτικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί είχε αναγκάσει τον Αβέρωφ Νεοφύτου να μεταβεί ο ίδιος στη Λεμεσό για να κατευνάσει τα πνεύματα.  
Κατά την προ εβδομάδων διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις Δημοτικές, ένας εκ των διεκδικητών του χρίσματος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Μιχαηλίδης(σ.σ. που δεν είχε τότε αποκρύψει την μεγάλη πικρία του για την επιλογή της παράταξής του), εμφανίστηκε ως υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Νικολαΐδη, ενώ ανακοινώσεις στήριξης-με διάφορες αφορμές- εκδόθηκαν στην πορεία από την δημοτική ομάδα, αλλά και την λεμεσιανή κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ.    
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»