Ενέργεια και τουρισμός στην ατζέντα της τριμερούς Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Ζητήματα ενέργειας, περιβάλλοντος, τουρισμού, έρευνας και καινοτομίας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας αλλά και το Κυπριακό είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ καθώς και τις διμερείς συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στην Ιερουσαλήμ, την Πέμπτη.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  «αναχωρεί σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, το απόγευμα για το Ισραήλ, όπου αύριο, μαζί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ  Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, θα συμμετάσχει στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερουσαλήμ».
 
«Της Τριμερούς Συνόδου, η οποία θα αρχίσει γύρω στις 11 το πρωί, θα προηγηθεί διμερής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Νετανιάχου, καθώς και μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών», αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι «ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν την Τριμερή Σύνοδο, αλλά και τις διμερείς συναντήσεις είναι ζητήματα ενέργειας, περιβάλλοντος, τουρισμού, έρευνας και καινοτομίας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και η παρούσα κατάσταση στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού».
 
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου θα πραγματοποιηθούν επίσης τριμερείς υπουργικές συναντήσεις για θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο το πρωί της Παρασκευής.

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»