Καλή πρόοδος στη σημερινή συνάντηση των δύο διαπραγματευτών

Τη δεύτερη τους συνάντηση από της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό είχαν σήμερα οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.  
Στόχος των συναντήσεων αυτών, είναι η γεφύρωση των διαφορών και η περαιτέρω επίτευξη προόδου επί των εκκρεμοτήτων σε όλα τα κεφάλαια, ενόψει της μετάβασης στη Γενεύη και της κρίσιμης διαπραγμάτευσης που θα αρχίσει στις 9 Ιανουαρίου. Κατά την τρίωρη συνάντησή τους, οι δύο διαπραγματευτές συζήτησαν το θέμα των εξωτερικών σχέσεων.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με πηγές του «προεδρικού», στην επόμενη συνάντηση μεθαύριο Παρασκευή, θα συζητηθούν θέματα Ε.Ε. και Περιουσιακού.
Σε ανάρτησή του στο twitter, o Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρ Έιντε έκανε λόγο για καλή πρόοδο που σημειώνεται στην αντιμετώπιση των εκκρεμούντων θεμάτων.

 

Δειτε Επισης

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Ν. Υπηρεσία για καταδίκη Ουγγαρέζων: Πρώτη υπόθεση που κρίθηκε με βάση άρθρο 303Α του Ποινικά Κώδικα
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δεκαπεντάχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λάρνακα (pic)
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου