Στη φυλακή μητέρα που πλαστογράφησε για να ταΐσει τα παιδιά της

Μια συγκλονιστική ιστορία και ένα απίστευτο δράμα που φέρνει στο φως ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ κρύβεται πίσω από την φυλάκιση 35χρονης μητέρας 4 παιδιών, η οποία λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων αναγκάστηκε να πλαστογραφήσει επιταγή προκειμένου να πληρώσει τις αγορές της από υπεραγορά στη Λεμεσό καθώς δεν είχε ούτε φαγητό να προσφέρει στην οικογένεια της.

Είναι από τις περιπτώσεις που σε κάνουν να διερωτάσαι γιατί η πολιτεία και οι αρχές, την ώρα που αφήνουν ανενόχλητους όσους θησαύρισαν σε βάρος των πολιτών και καταστράφηκε η οικονομία του τόπου μας, δεν «έκλεισαν» (κι εδώ) τα μάτια για  να βοηθήσουν αυτή τη μητέρα, αντί να την στείλουν πίσω από τα σίδερα για «σωφρονισμό».  Αλώστε, είναι τόσο μεγάλο  έγκλημα να φτάνεις σε αυτό το σημείο με σκοπό να αγοράσεις φαγητό στα παιδιά σου; Και πως η πολιτεία στήριξε αυτή τη γυναίκα;  

Η 35χρονη μητέρα, 4 παιδιών εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι και η μια είναι 19 χρονών, ανύπαντρη και μητέρα ενός 8μηνου βρέφους και  έγκυος το δεύτερο παιδί της, συντηρεί μόνη της ολόκληρη την οικογένεια της καθώς και ο πατέρας είναι άνεργος.

Ολόκληρη οικογένεια διαμένει σε ενοικιαζόμενη οικία στη Λεμεσό  και η 35χρονη άνεργη αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στα καθημερινά έξοδα και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες, ωθήθηκε από τη φτώχεια να πλαστογραφήσει σε μια περίπτωση επιταγή 700 ευρώ και σε άλλη περίπτωση 800 για να αγοράσει ψώνια από την υπεραγορά.         

Αποτέλεσμα, να καταγγελθεί και να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωπη με πολυετή ποινή φυλάκισης, ενώ σήμερα αποφασίστηκε η προφυλάκιση της και μεταφέρθηκε σαν κοινός εγκληματίας στις Κεντρικές φυλακές.

Μάνα ετών 15 – Η τραγική ιστορία…  

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, η 35χρονη είναι λήπτης του ΕΕΕ και το συνολικό της εισόδημα ανέρχεται στα 1100 ευρώ , από το οποίο καλείται να πληρώσει ενοίκιο, τρόφιμα και τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών της, ενώ έχει και χρέη στη τράπεζα.

Η 35χρονη μητέρα, από την παιδική της ηλικία ζει ένα μεγάλο Γολγοθά. Σε ηλικία 13 ετών οι γονείς της χώρισαν και η ίδια μεγάλωνε με τη γιαγιά της.

Σε ηλικία 15 ετών παντρεύτηκε με το σύζυγο της. Η 35χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τα τελευταία 5 χρόνια είναι άνεργη και ασχολείται με τη φροντίδα των παιδιών της και του εγγονιού της ενώ τα παιδιά της αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και για αυτό το λόγο διέκοπταν την φοίτηση τους από το σχολείο.

Η 35χρονη μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Πολυχρόνη εξέφρασε τη μεταμέλεια της ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ η ιστορία της δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο με το δικαστή του δικαστηρίου να δακρύζει στο άκουσμα του Γολγοθά αυτής της μητέρας.

Το δικαστήριο θα επιβάλει ποινή στην 35χρονη στις 15 Δεκεμβρίου 2016.

Και έτσι η πολιτεία έχει τα «εύσημα» για τη δικαιοσύνη που αποδίδει και επιχειρεί να πείσει τον κόσμο ότι ο νόμος δήθεν εφαρμόζεται για όλους… Αν εφαρμοζόταν δεν κατέληγαν στην φυλακή μόνο οι οικογενειάρχες και ο φτωχός κόσμος που έφθασε σε αυτό το σημείο εξαιτίας των διοικούντων αλλά πίσω από τα σίδερα θα βρίσκονταν και οι γνωστοί – άγνωστοι…

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για την συμπλοκή στη Λάρνακα-Ανήλικος που ήταν ελλείπον πρόσωπο ο ένας τραυματίας
Τη βιαιότητα της σύγκρουσης κατέδειξε η νεκροτομή του 60χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαία σύγκρουση
Παραδέχθηκε χωρίς δικηγόρο τη δολοφονία Ανδρονίκου ο οδηγός της μοτοσικλέτας-Μονόδρομος τα ισόβια
Συμπλοκή σε μπαρ στη Λάρνακα-Δύο τραυματίες, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο ένας
Παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο γιατρός που συνελήφθη για παράνομες συνταγογραφήσεις
Κάλεσμα ΥΠΑΜ σε όσους κλείνουν τα 18 να υποβάλουν δήλωση στοιχείων για την Εθνική Φρουρά
Stop από ΚΟΠ στη μετακίνηση ΑΠΟΕΛιστών στην Περιστερώνα-Μεμονωμένα εισιτήρια στους γηπεδούχους
Δυο 16χρονοι εντοπίστηκαν να οδηγούν στην Πάφο-Ο ένας θετικός σε νάρκοτεστ
Παρήγγειλαν μηχάνημα, εξαπατήθηκαν από email και πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ σε άλλο λογαριασμό
Αγόρασε προπληρωμένη κάρτα με πλαστά χαρτονομίσματα-Χειροπέδες σε 38χρονο