Τα πιο τρανταχτά διαιτητικά λάθη στον Α' γύρο (vids)

Δυστυχώς, τα διαιτητικά σφάλματα σε πολλές περιπτώσεις, για άλλη μία χρονιά, κλέβουν την παράσταση από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

Στη διάρκεια του Α’ γύρου έγιναν πάμπολλα λάθη, κάποια εκ των οποίων αποδείχθηκαν και καθοριστικά στην εξέλιξη και την έκβαση των αγώνων.

Συγκεντρώσαμε τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, τα οποία αφήνουν φανερά εκτεθειμένους διαιτητές ή βοηθούς διαιτητές.

Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-0
Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης
Στο 39’ ο διαιτητής, αν και αρχικά άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, επέστρεψε και έδωσε φάουλ του Αστίθ στον Καρλίτος. Από τη στιγμή που δόθηκε η παράβαση, ο Ισπανός έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη που θα ήταν η δεύτερη και ο παίκτης θα αποβαλλόταν. Κόκκινη (στο 75') μπορούσε να δοθεί και στον Καρλίτος, ο οποίος μετά από φάουλ του Γιαννιώτα αντέδρασε και έσπρωξε τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ. Αν έπαιρνε την κίτρινη κάρτα θα ήταν και γι’ αυτόν η δεύτερη .

* Δείτε στο 1:55 του βίντεο την πρώτη φάση.

 

Αναγέννηση-Ομόνοια 2-2 (2η αγωνιστική)
Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
Από καθαρή θέση οφσάιντ σκόραρε ο Ματ Νταρμπισάϊαρ στη μείωση του σκορ από την Ομόνοια στο 35’ της αναμέτρησης. 

* Δείτε στο 2:00 του βίντεο.


Καρμιώτισσα-ΑΕΖ 0-0 (2η αγωνιστική)
Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης

Λανθασμένα ακυρώθηκε το τέρμα που πέτυχε η Καρμιώτισσα στο 76’ με τον Πόλιανετς. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση οφσάιντ.

* Δείτε στο 2:23 του βίντεο.

 

Oμόνοια-Καρμιώτισσα 2-4 (5η αγωνιστική)
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Ενώ το σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Καρμιώτισσας, σε σουτ του Βαττή εντός της περιοχής, ο Παντελιάδης την έδιωξε με το χέρι. Δεν υποδείχθηκε η παράβαση, αλλά κόρνερ.
* Δείτε στο 5:20 του βίντεο.

 

AEZ-ΑΠΟΕΛ 1-4 (7η αγωνιστική)
Διαιτητής: Ανδρέας Ορθοδόξου

Στο 89' της αναμέτρησης δεν δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΖ σε μαρκάρισμα του Μοράις στον Πάνγκαλο. Δόθηκε κόρνερ από το οποίο προήλθε το τέρμα της ΑΕΖ.
* Δείτε στο 3:31 του βίντεο.

 

Ομόνοια-Ανόρθωση 2-0 (7η αγωνιστική)
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Στο 10’ ο Βύντρα κρατά τον Καμπρέρα εντός της περιοχής, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι (0:44), ενώ στην «Κυρία» ζήτησαν και δεύτερο πέναλτι στην πρώτη του Γκονσάλβες από μαρκάρισμα του Σοϊλέδη (2:20). Aμφιβολίες υπάρχουν για το πέναλτι που δόθηκε στην Ομόνοια σε πέσιμο του Νταρμπισαϊάρ (2:40).

 

Kαρμιώτισσα-Δόξα 1-0 (8η αγωνιστική)
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Την υπόδειξη πέναλτι στην Καρμιώτισσα αρνήθηκε ο διαιτητής, καθώς μετά από σέντρα του Όρντος η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λεονάρντο (2:30). Πέναλτι ζήτησε και η Δόξα σε πέσιμο του Φοφανά (3:50).
 

 

Άρης-ΑΕΛ 0-3 (8η αγωνιστική)
Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης

Ξεγελάστηκε ο βοηθός διαιτητής σε ακυρωθέν γκολ της ΑΕΛ. Ο Βαλεντίνος Σιέλης ο οποίος σκόραρε δεν ήταν σε θέση οφσάιντ.
* Δείτε στο 2:50 του βίντεο.

 

Ανόρθωση-Ερμής 2-2 (8η αγωνιστική)
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Ο Μπενγκά ήταν ήδη κιτρινισμένος από το πέναλτι που είχε δοθεί στο 21’ στην Ανόρθωση. Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης στο 27’ έκανε νέο φάουλ για κίτρινη, που σήμαινε ότι θα έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Βασίλης Δημητρίου, προφανώς αφού μπερδεύτηκε από το μακρύ μαλλί, έδωσε την κίτρινη στον Μαρτίνο Χριστοφή αντί στον Μπενγκά.

 
Εθνικός-Καρμιώτισσα 4-2 (9η αγωνιστική)
Διαιτητής: Ιωάννης Αναστασίου

Στο 51’ ο Φιλίποφ έπιασε και έριξε κάτω τον Βαττή. Η ολοκάθαρη παράβαση δεν υποδείχθηκε.
* Δείτε στο 2:00 του βίντεο.

 

ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 1-1 (9η αγωνιστική)
Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Στο 33’ μετά από κεφαλιά του Εφραίμ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μουρίγιο από κοντινή απόσταση (1:00). Στο 38’ ήταν σειρά της ΑΕΚ να ζητήσει πέναλτι σε σπρώξιμο του Τριτσκόφσκι από τον Αστίθ (2:12).

 

ΑΕΛ-ΑΕΖ 1-1 (9η αγωνιστική)
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Χέρι εντός περιοχής ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ και όπως φάνηκε από την τηλεοπτικό φακό είχαν δίκιο.
* Δείτε στο 0:50 του βίντεο.

 

ΑΕΚ-ΑΕΛ 2-1 (10η αγωνιστική)
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Στο κέντρο του γηπέδου ο Μοϊσόφ έκανε φάουλ στον Σόουζα. Ο διαιτητής άφησε (σωστά) το παιχνίδι να εξελιχθεί και μετά ήρθε να υποδείξει κίτρινη κάρτα. Την έδωσε όμως σε λάθος παίκτη μιας και κιτρινίστηκε οπ Μουρίγιο, αντί ο παίκτης που έκανε το φάουλ.


ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα 4-1 (10η αγωνιστική)
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Μπροστά από το διαιτητή Λεόντιο Τράττο, ο Αρότσα με χέρι έκλεψε την μπάλα στη φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ της Καρμιώτισσας (2:00). Ο διαιτητής αρνήθηκε, επίσης, πέναλτι στον ΑΠΟΕΛ σε ανατροπή από του Εφραίμ από τον Βοσκανιάν (2:45). 

 

Ερμής-ΑΕΖ 2-1 (11η αγωνιστική)
Διαιτητής: Χρίστος Χρίστου Ν.

Πολύ εύκολα σφυρίχτηκε το πέναλτι υπέρ του Ερμή (2:45), ενώ δεν δόθηκε αυτό που ζήτησε η ΑΕΖ (3:30) που φάνηκε να ήταν πιο ξεκάθαρο. Στη δεύτερη περίπτωση ο διαιτητής αρχικά έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα, όμως δεν υπέδειξε παράβαση.

 

AΕΛ-ΑΠΟΕΛ 1-0 (11η αγωνιστική)
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου
Ο Μέσκα μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε τη σέντρα, με την μπάλα να βρίσκει στο παρατεταμένο χέρι του Αστίθ, με τον Βασίλη Δημητρίου να δείχνει κόρνερ.
* Δείτε στο 2:23 του βίντεο.

Σαλαμίνα-Εθνικός 1-0 (12η αγωνιστική)
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Tζιαμπούρης, εντός περιοχής κρατά αγκαλιά τον Χατζηβασίλη. Ο Βασίλης Δημητρίου ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχε παράβαση. Πέναλτι είχε και η Νέα Σαλαμίνα (3:20) στις καθυστερήσεις, όταν ο Γκριγκαλάβα έβαλε κάτω τον Κολοκούδια.
* Δείτε στο 2:05 του βίντεο την πρώτη φάση.

 

ΑΕΛ-Ομόνοια 1-0 (12η αγωνιστική)
Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης

Στο 55’ ο Όρσουλιτς έφραξε το δρόμο στον Φορτούνα που έμπαινε φουριόζος στην περιοχή. Δεν δόθηκε το πέναλτι (3:20). Στο γκολ της ΑΕΛ ο σκόρερ φεύγει από θέση οφσάιντ (6:08).
Στο παιχνίδι αυτό υπήρχαν, επίσης, δύο αντιαθλητικές ενέργειες. Στην πρώτη ο Μέσκα φτύνει μπροστά στον Κωνσταντινίδη (2:11), και στην δεύτερη ο Αϊρόσα κινείται απειλητικά προς τον Σοϊλέδη τον οποίο χτυπά με το κεφάλι (3:10).

 

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 1-1 (12η αγωνιστική)
Διαιτητής: Δημήτρης Μασιάς

Ο ΑΠΟΕΛ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 84' για σπρώξιμο του Πιέρου από τον Βινίσιους (3:35), ενώ ο Απόλλωνας διαμαρτύρεται ότι υπήρχε περίπτωση οφσάιντ στο γκολ της ισοφάρισης του ΑΠΟΕΛ. Το σίγουρο είναι ότι ο Μπερτόλιο δεν είναι οφσάιντ και ελέγχεται αν επηρεάζει τη φάση ο ντε Καμάργκο (3:55). Πάντως, ο διαιτητής θα έπρεπε να τιμωρήσει τον σκόρερ των γαλαζοκιτρίνων (3:59) για τον πανηγυρισμό του, κάτι που σημαίνει ότι θα έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια αφού ήδη ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα. Στο 44΄ο Καρλάο τράβηξε από τη φανέλα τον Μάγκλιτσα, ενώ ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα και κακώς δεν αποβλήθηκε.

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-4 (13η αγωνιστική)
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Το μεγάλο σφάλμα της διαιτησίας σε αυτό τον αγώνα ήταν στο 51’ και χρεώνεται στο βοηθό Μάριο Δημητριάδη. Ο Γιώργος Νικολάου είχε υποδείξει (σωστά) πέναλτι για ανατροπή του Κωνσταντινίδη από τον Αλεξάνδρου, όμως άλλαξε την απόφασή του μετά από την επέμβαση του βοηθού διαιτητή (6:13).
Από εκεί και πέρα, σωστά υποδείχθηκε το πέναλτι για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ (1:40), με την Ομόνοια να αμφισβητεί την κόκκινη κάρτα που δόθηκε στον Καρλίτος. Οι πράσινοι διαμαρτύρονται, επίσης, για φάουλ πάνω στον Παναγή στο δεύτερο τέρμα του ΑΠΟΕΛ (3:42), αλλά και για οφσάιντ (οριακό) στο τρίτο γκολ των γαλαζοκιτρίνων (4:55).