Έφτασαν τους 100 οι νεκροί από το σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία  (pics&video)

Πάνω από 500 οι τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα.

Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς εκφράζουν οι αρχές της Ινδονησίας μετά το σεισμό μεγέθους 6,5 Ρίχτερ που έπληξε τη νησιωτική χώρα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, η λίστα των νεκρών αυξήθηκε στους 100, ενώ άλλοι 500 έχουν υποστεί τραυματισμούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, υπάρχει άγνωστος αριθμός ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίων που ισοπεδώθηκαν.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η διαφαινόμενη καταστροφή είναι η μεγαλύτερη μετά το δολοφονικό τσουνάμι που έπληξε -και- την περιοχή του Άτσε το 2004, όταν ο αριθμός των νεκρών είχε ξεπεράσει τους 226.000.

Οι αρχές παρότρυναν τους κατοίκους να κοιμηθούν στην ύπαιθρο, καθώς η πιθανότητα κατάρρευσης και άλλων κτιρίων από τους μετασεισμούς είναι πολύ μεγάλος. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας καταβάλει προσπάθεια να μεταφέρει νοσηλευτικό προσωπικό στην περιοχή, καθώς το υπάρχον δεν αρκεί για τις ανάγκες που έχουν προκύψει.

 
 
 
 
 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δειτε Επισης

Βρέφος στο Νοσοκομείο με εγκαύματα και εκδορές-Συνελήφθησαν οι γονείς, υπό την εποπτεία των ΥΚΕ τρία παιδιά
Συνεχίζεται ο έντονος απόηχος για την απόλυση Βαρωσιώτου-«Η απόλυτη εξουσία για τις μαρτυρίες είναι στον δικαστή»
Υποδύθηκαν τους πελάτες και ξάφρισαν χρυσοχοείο στη Λάρνακα-Πώς ξεγέλασαν την ιδιοκτήτρια
ΕΔΕΚ: Aκατανόητη η απόφαση για απόλυση της Ντόριας Βαρωσιώτου, αναμένουμε αιτιολόγηση της
Politico: Αναστολή αποστολής πυραύλων από ΗΠΑ προς Ουκρανία λόγω συρρίκνωσης αποθεμάτων
Ένας νεκρός σε επιδρομές της Ρωσίας με drones στο Χάρκοβο
Το Ιράν εξετάζει ενδεχόμενο προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από την Κίνα
Αγοράκι δύο ετών εντοπίστηκε νεκρό σε αυτοκίνητο στην Ισπανία λόγω της ζέστης
Η Κύπρος καταγγέλλει 989 εναέριες και 45 θαλάσσιες παραβιάσεις από Τουρκία στον ΟΗΕ
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα