Νέα δεδομένα στην επιδότηση υπογόνιμων ζευγαριών με το νέο χρόνο

Σχέδιο αναθεώρησης του υφιστάμενου σχεδίου επιδότησης υπογόνιμων ζευγαριών που καταφεύγουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίας, ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, συγκεκριμένα εγκρίθηκε η αναθεώρηση του υφιστάμενου Σχέδιου Επιδότησης Υπογόνιμων Ζευγαριών, με την υιοθέτηση της  αύξησης της επιχορήγησης σε ζευγάρια δικαιούχους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε €2.500: για άτεκνα ζευγάρια μέχρι τρεις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και για ζευγάρια με ένα παιδί μέχρι δύο προσπάθειες, αντί μέχρι δύο προσπάθειες με το ποσό των €1.281,45 που ίσχυε προηγουμένως.
 
Επίσης, την αύξηση της επιχορήγησης σε ζευγάρια μη δικαιούχους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε €1.000: για άτεκνα ζευγάρια μέχρι τρεις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης και για ζευγάρια με ένα παιδί μέχρι δύο προσπάθειες, αντί μέχρι δύο προσπάθειες με το ποσό των €854,30, που ίσχυε προηγουμένως, αύξηση του ορίου ηλικίας, ώστε δικαιούχοι να είναι παντρεμένες γυναίκες μέχρι 50 ετών αντί 40, την αύξηση της κάλυψης δωρεάν φαρμακευτικής αγωγής, ώστε να παραχωρούνται 35 ενέσεις γονοδοτροπίνων αντί 28 που ίσχυε προηγουμένως, για τις πρώτες τρεις προσπάθειες και την υποβολή αίτησης για επιχορήγηση στο Υπουργείο Υγείας εντός τριών μηνών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της εξωσωματικής θεραπείας, η οποία να συνοδεύεται από επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.
 
Ημερομηνία έναρξης του Νέου Σχεδίου έχει οριστεί η 1η Ιανουαρίου 2017 και πεδίο εφαρμογής του οι εξωσωματικές που θα πραγματοποιηθούν από την ημερομηνία αυτή και μετέπειτα.

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις
Χωρίς ρεύμα η Έγκωμη λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ