Διοικητική έρευνα για τα «κατορθώματα» με τη βόμβα στον δεσμοφύλακα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας  σε σχέση με την βόμβα στην οικία του λοχία των Κεντρικών φυλακών με την οποία εγκληματικά στοιχεία του έστειλαν «μήνυμα» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, μια εβδομάδα προηγουμένως ενώπιον της αστυνομίας υπήρχαν πληροφορίες ότι ο εν λόγω δεσμοφύλακας είναι στο στόχαστρο και οι δράστες θα «χτυπούσαν» στις 20 Νοεμβρίου περί ωρών 12 με 2 τα ξημερώματα. Ως εκ τούτου η οικία του δεσμοφύλακα φρουρείτο.

Ωστόσο η διαρροή στα ΜΜΕ για την πληροφορία ότι το συγκεκριμένο βράδυ θεάθηκε πρόσωπο με κουκούλα αλλά οι αστυνομικοί τον άφησαν να φύγει περνώντας τον για «περαστικό», δημιούργησε νέο πονοκέφαλο στην ηγεσία της αστυνομίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το εν λόγω πρόσωπο θεάθηκε να εξέρχεται από χώρο όπου εξήλθε και ο βομβιστής που «χτύπησε» το συγκεκριμένο βράδυ στην οικία του λοχία.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ζήτησε έκθεση γεγονότων ο Υπουργός Δικαιοσύνης ούτως ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα για το ποίος αποφάσισε να λήξουν τα μέτρα ασφαλείας του δεσμοφύλακα που απειλείτο, και με ποια κριτήρια, και για το πώς αξιολογήθηκαν οι πληροφορίες περί βομβιστικής επίθεσης.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ανέφεραν ότι Διοικητική έρευνα για την υπόθεση, μετά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, διέταξε και ο Αρχηγός της αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, ο οποίος μας ανέφερε ότι «διατάχθηκε διοικητική έρευνα για τις ενέργειες που έγιναν ή τις παραλήψεις». Υπενθυμίζεται όμως ότι για τις πληροφορίες και τις ενέργειες ήταν ενημερωμένη η ηγεσία της αστυνομίας και προϊστάμενοι τμημάτων, οι οποίοι έδιναν τις οδηγίες.      

Ωστόσο, μια εβδομάδα μετά, κανένα νεώτερο ούτε ως προς τις ευθύνες που ενδεχομένως να προκύπτουν, αφού υπήρχε η πληροφόρηση και εντούτοις τα εγκληματικά στοιχεία πήραν και πάλι την «πρωτιά», ούτε ως προς τον δράστη ή τον εγκέφαλο.  

Όπως είχαμε μεταδώσει, μετά τις πληροφορίες που έφθασαν στις αρχές, ανακριτής του Αρχηγείου είχε και επαφές με συγκεκριμένο φυλακισμένο καθώς κατονομάστηκε το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από την ενδεχόμενη βομβιστική υπόθεση, η οποία όμως δεν απετράπη.     

Δειτε Επισης

Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Καταζητούνται ο 43χρονος Παναγιώτης και η 25χρονη Μαρία για διάρρηξη και κλοπή (pic)
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pic)
Παίρνει θέση για την παύση Ελεγκτή ο ΠΔΣ και απαντά στις επικρίσεις για τους δικαστές
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
Αναζητείται από την Αστυνομία για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα (pics)
Στις φλόγες υποστατικό από τσίγκους-Επεκτάθηκε σε φοινικόδεντρα
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
Δέκα πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του ενώ έφευγαν από το τζαμί
Έκρηξη κροτίδας έξω από γκαράζ κατοικίας 48χρονου-Καταζητείται ένας 57χρονος