Στάση εργασίας δασκάλων και Νηπιαγωγών αύριο σε Λευκωσία και Πάφο

Ολοκληρώνει αύριο η ΠΟΕΔ τη σειρά των στάσεων εργασίας και διαμαρτυρίας των μελών της με τη στάση εργασίας σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας και Πάφου από τις 7:30 ως τις 8:30.
 
Σε σημερινή της ανακοίνωση, η ΠΟΕΔ αφού διερωτάται αν υπάρχει η πολιτική βούληση για πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαιδευτική καθημερινότητα, εγείρει το θέμα της διδασκαλίας των παιδιών που δεν έχουν πρώτη γλώσσα την Ελληνική.
 
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔ, οι μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, που δεν έχουν ως πρώτη γλώσσα την Ελληνική και αποτελούν την τελευταία πενταετία (2011-2016) κατά μέσο όρο περίπου το 13.8% του μαθητικού πληθυσμού. Αυτοί οι μαθητές, αναφέρει η ΠΟΕΔ, ρίχνονται στις σχολικές τάξεις σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της σχολικής χρονιάς, χωρίς να περάσουν από τάξεις ταχύρρυθμης εκμάθησης της ελληνικής ώστε να κατακτήσουν τουλάχιστον το βασικό λεξιλόγιο επικοινωνίας στα ελληνικά, με αποτέλεσμα να  δημιουργείται δυσλειτουργία στην τάξη του δημοτικού ή του νηπιαγωγείου με επιπτώσεις για όλους τους μαθητές και την εκπαίδευσή τους.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η διακηρυγμένη πολιτική ρητορική απέχει από την καθημερινή εκπαιδευτική πράξη, γιατί το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί δεν στηρίζονται επαρκώς από το Υπουργείο προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών αυτών.
 
Παράλληλα, σημειώνει ότι απλά αλλά σημαντικά βήματα πρέπει να γίνουν από το Υπουργείο με επένδυση στη Δημοτική και Προδημοτική Εκπαίδευση μέχρι να καταλήξουμε σε μια αποτελεσματική ενσωμάτωση αυτής της ομάδας μαθητών στα σχολεία.
 
Οσον αφορά την Ειδική Εκπαίδευση, η ΠΟΕΔ αναφέρει πως τα τελευταία 3 χρόνια η ΠΟΕΔ διαπιστώνει πως η βαθμίδα της Ειδικής Εκπαίδευσης δέχεται πλήγματα αποδυνάμωσης. Η Οργάνωση των δασκάλων επισημαίνει τις επιβαλλόμενες ενέργειες για ενδυνάμωση του πλαισίου παροχής της αγωγής που τα παιδιά έχουν ανάγκη.
 
 

Δειτε Επισης

Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
Σε ύφεση η φωτιά στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί και απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι (pics)
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις
Αναβλήθηκε για τις 10 Ιουλίου η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις