Γερμανία: Με 89,5% η Άγγελα Μέρκελ επανεξελέγη στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επανεξελέγη σήμερα, όπως αναμενόταν, στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) συγκεντρώνοντας το 89,5% των ψήφων των 1.001 συνέδρων του κόμματος που συνήλθαν στο Έσεν, όπου η Μέρκελ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στην προεδρία του κόμματος το 2000, για να επανεκλέξουν στην ηγεσία την καγκελάριο δύο εβδομάδες αφού ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Μοναδική υποψήφια για την προεδρία της CDU, το ποσοστό που έλαβε η καγκελάριος ήταν μικρότερο από το 96,7% που συγκέντρωσε στην τελευταία της εκλογή στην ηγεσία του κόμματος πριν από δύο χρόνια.

Το μικρότερο ποσοστό που είχε συγκεντρώσει στην αντίστοιχη ψηφοφορία ήταν το 2004 με το 88,4%.

Έπειτα από 11 χρόνια στην καγκελαρία, η Άγγελα Μέρκελ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ παραμονής στην εξουσία μεταξύ των ηγετών της Δύσης, αλλά απειλεί πλέον και τα εθνικά ρεκόρ του Κόνραντ Αντενάουερ (14 χρόνια) και του Χέλμουτ Κολ (16 χρόνια).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Γερμανία δεν θα δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην Ουκρανία
Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας
Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Χαμηλές οι προσδοκίες από τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για τους δασμούς στην Ελβετία
Ετοιμάζουν διαμαρτυρία οι 297 Συμβασιούχοι Αστυνομικοί-«Θα πεταχτούν περίπου 12 εκατομμύρια στον κάλαθο;»
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Ξεχασμένη... παραγγελία τα μέτρα για τις επιθέσεις σε διανομείς φαγητού-Σχεδόν 50 υποθέσεις σε οκτώ μήνες
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση