Εγκύκλιος αναγκάζει τους αστυνομικούς να πλένουν τα περιπολικά από την τσέπη τους

Την ίδια ώρα που οι απλοί αστυνομικοί καλούνται να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους με κουτσουρεμένους τους μισθούς και τα μειωμένα επιδόματα που λάμβαναν λόγω της κρίσης, ενώ άλλοι λαμβάνουν διαφορετικής μεταχείρισης, μια νέα εγκύκλιος άναψε «φωτιές» και έκανε έξω φρενών μέλη της Δύναμης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας απέστειλε εγκύκλιο σε διάφορα τμήματα της Αστυνομίας, με την οποία ενημερώνει τα μέλη της, ότι μετά το τέλος της βάρδιας τους θα πρέπει να μεταβαίνουν σε συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης στη Λευκωσίας για το πλύσιμο του περιπολικού που χρησιμοποίησαν την ώρα των καθηκόντων τους.  

Έντονες όμως διαμαρτυρίες προκάλεσε το γεγονός ότι τα μέλη της Δύναμης, ενημερώθηκαν ότι το «λογαριασμό» θα πληρώνουν από την τσέπη τους, με την εγκύκλιο να αναφέρει συγκεκριμένα ότι «το ποσό θα πληρώνεται από τον οδηγό του οχήματος» ενώ υπάρχει υποσημείωση που τονίζει ότι «τα οχήματα θα πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση».  

Το ποσό της συμφωνίας με το πρατήριο βενζίνης για το πλύσιμο των περιπολικών ανέρχεται στα 2,5 ευρώ. Και κάπου εδώ εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί δεν «έκοψαν» από άλλες σπατάλες ή από τα περιττά προνόμια άλλων προκειμένου να καλυφθεί το κονδύλι για την περιποίηση των υπηρεσιακών οχημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα τα περιπολικά τα έπλενε «χατιρικός» πρατήριο βενζίνης καθώς δεν υπήρχε κονδύλι για κάλυψη εξόδων.

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα