Ελεύθερος ο πρώτος καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς

Αέρα ελευθερίας θα αναπνέει από σήμερα ο καταδικασθέντας Χαράλαμπος Τσουρής, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΗΚ, του οποίου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πολύκροτη υπόθεση της Δρομολαξιάς ενώ για την ίδια υπόθεση ποινή φυλάκισης εκτίουν άλλα 4 πρόσωπα.

Το ανεξάρτητο Συμβούλιο αποφυλακίσεων των Κεντρικών φυλακών μετά από αίτημα που υπέβαλε ο ίδιος άναψε το πράσινο φως στην αποφυλάκιση του και ο ως εκ τούτου ο Χαράλαμπος Τσουρής γύρω στο μεσημέρι αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαράλαμπος Τσουρής καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2015, και  θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2017. Ωστόσο με τη χάρη που δίνεται στους φυλακισμένους θα αποφυλακιζόταν τον Απρίλιο του 2017. 

Το πρώην μέλος του Δ.Σ της ΑΤΗΚ καταδικάστηκε για την κατηγορία της απάτης και για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.  

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση το Κακουργιοδικείο, επέβαλε στον Ευστάθιο Κιττή, πρόεδρο του Δ.Σ. ΑΤΗΚ κατά τα  γεγονότα συντρέχουσες ποινές φυλάκισης που συμποσούνται σε 8 χρόνια. Στον τέως γραμματέα του Σωματείου των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ ΕΠΟΕΤ- ΟΗΟ ΣΕΚ Ορέστη Βασιλείου, συντρέχουσες ποινές που συμποσούνται σε εννέα έτη φυλάκισης. Στον υπάλληλο της ΑΤΗΚ Γρηγόρη Σουρουλλά επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης ύψους 6 ½ χρόνων. Στο στέλεχος του ΑΚΕΛ Λάρνακας Βενιζέλο Ζαννέτο, στην μια και μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε, αυτήν του εκβιασμού, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3½ χρόνων. Στην εταιρία του Ορέστη Βασιλείου, την POLLESON, το Κακουργιοδικείο επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.
 
 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη της 14χρονης Έλενας από την οικία της στη Λεμεσό (pic)
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Καταζητούνται ο 43χρονος Παναγιώτης και η 25χρονη Μαρία για διάρρηξη και κλοπή (pic)
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pic)
Παίρνει θέση για την παύση Ελεγκτή ο ΠΔΣ και απαντά στις επικρίσεις για τους δικαστές
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
Αναζητείται από την Αστυνομία για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα (pics)
Στις φλόγες υποστατικό από τσίγκους-Επεκτάθηκε σε φοινικόδεντρα
Ψάχνει μαρτυρίες η Αστυνομία για το θανατηφόρο με θύμα τον 16χρονο Χαράλαμπο
Δέκα πρόσωπα επιτέθηκαν σε πατέρα και τους δύο γιους του ενώ έφευγαν από το τζαμί