Επίδοση όλων των εποχών αλλά με ένα φορ δεν παίρνει πρωτάθλημα

Οι 32 βαθμοί στο τέλος του πρώτου γύρου αποτελούν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ΑΕΚ, όμως οι Λαρνακείς πληρώνουν το τίμημα του λανθασμένου προγραμματισμού που έγινε το καλοκαίρι και τους τραυματισμούς των Τομάς-Τριτσκόφσκι
 
Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ κατακτά τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο (πέρσι μάζεψε 30 βαθμούς με το πέρας 13 αγωνιστικών), όμως το ισόπαλο 0-0 κόντρα στην ουραγό Αναγέννηση Δερύνειας έφερε μουρμούρα, προβληματισμό και έβγαλε στην επιφάνεια τα λάθη που έγιναν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.
 
Ο Τσάβι Ρόκα κατακρίθηκε για την επιλογή του να μην αντικαταστήσει τον Νέστορα Μυτίδη και άφησε την ΑΕΚ με ένα επιθετικό (Αντρέ Άλβες), έχοντας ως εναλλακτική λύση τον Ιβάν Τριτσκόφσκι.
 
Ο τραυματισμός του Τζοάν Τομάς επηρέασε αφάνταστα την ομάδα της Λάρνακας, η οποία χωρίς τον Ισπανό επιτελικό μέσο στη σύνθεση της, έχασε την αγωνιστική της ταυτότητα. Τα στοιχεία που την χαρακτήριζαν όπως την κυκλοφορία της μπάλας και την γρήγορη ανάπτυξη τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα.
 
Από μηχανή παραγωγής ευκαιριών η ΑΕΚ μετατράπηκε σε μια ομάδα με ανούσια κατοχή που δυσκολεύεται να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του αντιπάλου. Η νέα ατυχία με τον Τριτσκόφσκι μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.
 
Αφού την γλύτωσε από τον Ερμή, τον οποίο κέρδισε χωρίς να δημιουργήσει σχεδόν καμία ευκαιρία (κέρδισε με το αυτογκόλ του Ντα Σίλβα), πάτησε τα «μπανανόφλουδα» στο παιχνίδι με την Αναγέννηση.
 
Η ΑΕΚ δεν αρκείται φέτος με τίποτα διαφορετικό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όμως, για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος επιβάλλεται στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Τσάβι Ρόκα να διορθώσει τις ανορθογραφίες του καλοκαιριού.
 
Η ΑΕΚ χρειάζεται αντικαταστάτη του Τομάς που να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής. Χρειάζεται επιθετικό περιοχής, ο οποίος να έχει το γκολ και να δίνει λύσεις όταν ο Άλβες διανύει περίοδο αφλογιστίας και χρειάζεται (κατά δεύτερο) έναν γρήγορο κεντρικό αμυντικό που θα ενισχύσει τους Καταλά, Μουρίγιο και Μόισοφ.
 
Σε διαφορετική περίπτωση στραβοπατήματα τύπου Δερύνειας θ’ ακολουθήσουν πολλά και η ομάδα της Λάρνακας ίσως χάσει ακόμα και το τρένο της διεκδίκησης του τίτλου, στο οποίο υπάρχουν άλλοι δύο επιβαίνοντες. Ο ΑΠΟΕΛ, και η ΑΕΛ του Πάμπου Χριστοδούλου.