Το +8 της ΑΕΛ και το -6 του Απόλλωνα στο τελευταίο τέταρτο

Ποσοστό 38,9% των τερμάτων της ΑΕΛ επιτεύχθηκαν από το 76’ και μετά, διάστημα που «σκοτώνει» τον Απόλλωνα
7 από τα 18 γκολ (ποσοστό 38,9%) που πέτυχε η ΑΕΛ στο πρωτάθλημα επιτεύχθηκαν στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο των αναμετρήσεων που απέφεραν οκτώ βαθμούς στο συγκρότημα του Πάμπου Χριστοδούλου.
 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν τους τρεις τελευταίους αγώνες με ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ερμή με το ίδιο σκορ (1-0) χάρη σε τέρματα των Αρουμπαρένα (86’ με ΑΠΟΕΛ) και Λαφράνς (81’ με Ομόνοια, 88’ με Ερμή), ενώ νικητήριο (2-1)  ήταν το γκολ του Αρουαμπαρένα (77’) στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα.
 
Το 15λεπτο που «σκοτώνει» τον Απόλλωνα
Έξι βαθμούς απώλεσε ο Απόλλωνας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με τέρματα που δέχθηκε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο των αναμετρήσεων.
 
Η ομάδα του Πέδρο Εμμάνουελ δέχθηκε τέσσερα γκολ στο τελευταίο τέταρτο των αναμετρήσεων και της στοίχισαν όλα βαθμολογικό κέρδος.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού ηττήθηκαν από την ΑΕΛ στην 5η αγωνιστική 2-1 με τέρμα του Αρουαμπαρένα στο 77’ (ένας χαμένος βαθμός), από τον Ερμή 3-2 με γκολ του Μαρτίνιουκ στο 90’ (ένας χαμένος βαθμός), ισοφαρίστηκαν από τον ΑΠΟΕΛ με τέρμα του Μπερτόλιο στο 90’ (δύο χαμένοι βαθμοί) και από την Ανόρθωση στο 88’ (δύο χαμένοι βαθμοί).
 
4 βαθμούς με καρδιοχτύπια
Ομάδα ακατάλληλη για καρδιακούς είναι ο φετινός Απόλλωνας, ο οποίος έχασε έξι βαθμούς στα τελευταία λεπτά, κέρδισε όμως τέσσερις. Στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής με τη Δόξα ο Βινίσιους χάρισε στους «γαλάζιους» τη νίκη 1-0 στο 90’, ενώ η μεγάλη ανατροπή επί του Εθνικού στη 10η αγωνιστική (από 0-2 σε 3-2) έγινε με τέρματα των Μπεντόγια και Ντα Σίλβα στις καθυστερήσεις.