Μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών για τις διαδικασίες στο Τμήμα Μετανάστευσης

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε τις αδυναμίες στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για αυτό και ανατέθηκε σε ανάδοχο η διενέργεια μελέτης για εκσυγχρονισμό των διαδικασιών στο Τμήμα, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του Υπουργείου.

Τοποθετούμενο επί δημοσιεύματος της εφημερίδας Φιλελεύθερος με τίτλο «Οργισμένη η Επίτροπος με το Τμήμα Μετανάστευσης» και υπότιτλο «Καλεί τον Σωκράτη Χάσικο να τραβήξει το αυτί των υφισταμένων του”, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι το ζήτημα που θίγεται στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για το Τμήμα Μετανάστευσης έχει δύο πτυχές.

Προσθέτοντας ότι η μια αφορά την ακύρωση διαταγμάτων κράτησης και απέλασης αλλοδαπής και δεύτερο, την αφαίρεση των στοιχείων της από τον κατάλογο απαγορευμένων ατόμων διευκρινίζει ότι το Τμήμα απάντησε για το πρώτο ζήτημα στην Επίτροπο Διοικήσεως στις 26 Ιανουαρίου 2015.

Διευκρινίζει ότι το δεύτερο ζήτημα, που ήταν μεταγενέστερο, τέθηκε από την Επίτροπο στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 13/10/2015 και το ΥΠΕΣ ζήτησε τις απόψεις του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης στις 21/10/2015 και το Τμήμα ανταποκρίθηκε με επιστολή του ημερ. 15/1/2016, στην οποία επισύναπτε προηγούμενη απάντησή του προς την Επίτροπο Διοικήσεως.

Όπως διαφάνηκε, από έρευνα στην οποία έχει προβεί το Γραφείο του Υπουργού, λόγω κακής συνεννόησης σε υπηρεσιακό επίπεδο εκλήφθηκε ότι το θέμα είχε λήξει και γι’ αυτό δεν έγιναν περαιτέρω ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά ευρύτερα τις παρατηρήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και τα παράπονά της για την εν γένει συνεργασία της με το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, το ΥΠΕΣ διευκρινίζει ότι αυτά λαμβάνονται υπόψη και διερευνώνται.

“Επειδή αναγνωρίζονται τα προβλήματα και οι αδυναμίες του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, ανατέθηκε σε ανάδοχο η διενέργεια μελέτης για εκσυγχρονισμό των διαδικασιών του Τμήματος, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο” συνεχίζει το ανακοινωθέν στο οποίο προστίθεται ότι το ΥΠΕΣ προβαίνει σε επί μέρους ενέργειες βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρονται προς τους πολίτες και δηλώνει ότι μεμονωμένα περιστατικά όπως το συγκεκριμένο, δεν πρέπει να ερμηνεύονται και/ή να θεωρούνται ότι γίνονται σκοπίμως και/ή έχουν ως στόχο την παρακώλυση της άσκησης των αρμοδιοτήτων της Επιτρόπου Διοικήσεως ή άλλων θεσμών.
  

Δειτε Επισης

Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Για μισή ώρα συνομιλούσαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Αμετακίνητα αδιάλλακτος ο Ερντογάν-Ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης αναγνώριση του ψευδοκράτους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Το ΑΚΕΛ είχε προτείνει νόμιμο αντικαταστάτη της ΠτΒ και το θέμα παραμερίστηκε
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως