«Αναστήθηκε» η Ανόρθωση και έβαλε τρικλοποδιά στον Απόλλωνα (video)

Η μαγική κάθετη πάσα του Ρούμπεν Ράγιος και το άψογο τελείωμα του Καμπρέρα στο 88’ «πάγωσαν» τη… μισή πλευρά του Τσιρείου και χάρισαν στην Ανόρθωση το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Απόλλωνα.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την καραμπόλα που δημιουργήθηκε στην περιοχή της «Κυρίας» στο 27’ και με το όγδοο φετινό τέρμα του Παπουλή προηγήθηκαν στο σκορ, όμως η απόδοσή τους κυμάνθηκε στη μετριότητα και στο δεύτερο ημίχρονο επέτρεψαν στην Ανόρθωση ν’ αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα.
 
Η ομάδα του Ρόνι Λέβι ήταν πολύ βελτιωμένη μεσοαμυντικά και απειλήθηκε ελάχιστα από τον Απόλλωνα, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς είχε την κατοχή της μπάλας την οποία δύσκολα μετουσίωνε σε παραγωγή ευκαιριών.
 
Μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα της Αμμοχώστου χάθηκε στο 59’ όταν ο Σιβού σε διπλή προσπάθεια νικήθηκε από τον Μπρούνο Βάλε που έσωσε την εστία του από παραβίαση. Μια στιγμή έμπνευσης από τον Ράγιος στο 88’ έβγαλε σε θέση βολής τον Καμπρέρα, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Βάλε και αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Ρόνι Λέβι.
 
Ο Απόλλωνας μένει για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα στην ισοπαλία και έχασε την ευκαιρία να μειώσει στους εφτά βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού πέρασαν στην τέταρτη θέση με 24 βαθμούς (όσους έχει και η Ομόνοια), όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες που είχαν οι «πράσινοι» στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και η πρωτοπόρος ΑΕΚ στο ματς με την Αναγέννηση.
 
Η Ανόρθωση παρέμεινε στην 9η θέση με 15 βαθμούς (αν έχανε θα έπεφτε στη 10η καθώς ο Εθνικός κέρδισε τον Άρη 2-0 και έφτασε τους 14), εντούτοις περισσότερο ο βαθμός της ισοπαλίας θα βοηθήσει ψυχολογικά τους παίκτες του Ρόνι Λέβι.
 

Απόλλων: Βάλε, Λόπες, Ρομπέρζ (76' Σαρδινέρο), Βινίσιους, Γκόμες, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (68' Χάμπος), Παπουλής, Γκίε (56' Πέδρο), Μάγκλιτσα
Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Καλντερόν, Γκιγιέρμε Σάντος, Ζοάο Βίκτορ, Σεχού (83' Ρέινα), Ράγιος, Καλό (66' Πελέ), Γκονσάλβες, Κολούνγκα (63' Καμπρέρα)