ΗΠΑ: Είκοσι τέσσερις οι νεκροί από την πυρκαγιά σε αποθήκη στο Όκλαντ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη διάρκεια ενός πάρτυ που γινόταν σε αποθήκη στο Όκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στοίχισε ήδη τη ζωή 24 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας που προειδοποίησε ότι οι ανθρώπινες απώλειες θα είναι περισσότερες.

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν από τα ερείπια 24 πτώματα. Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στις 11:30' μ.μ της Παρασκευής (τοπική ώρα/ 09.30' π.μ. Σαββάτου ώρα Ελλάδας), δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι επί του παρόντος μόνο τρεις οικογένειες μπόρεσαν να ενημερωθούν για τον θάνατο συγγενή τους. Για την ταυτοποίηση των πτωμάτων θα χρειαστεί πολύς χρόνος, εξήγησε ο αστυνομικός.

Οι πυροσβέστες εργάζονταν ασταμάτητα επί 12 ώρες τη νύχτα για να εισέλθουν μέσα στο καμένο διώροφο κτίριο και μετά να αρχίσουν να ψάχνουν μέσα στη στάχτη και τα ερείπια.

"Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να μπορέσουν να ψάξουν όλο το κτίριο" που είναι μια αποθήκη η οποία είχε μετατραπεί σε στούντιο καλλιτεχνών, μέσα στο οποίο κυρίως νέοι άνθρωποι, καλλιτέχνες ζούσαν και εργάζονταν.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν πυκνούς καπνούς να τυλίγουν έργα τέχνης, πιάνα και πολλά ξύλινα αντικείμενα τα οποία κατέστρεψε η φωτιά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Εξήγησε τις ανακριτικές ενέργειες ο υπεύθυνος αξιωματικός μετά τις καταγγελίες κατά του Al Jazeera
Πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέρια μέσα, προστατεύθηκαν οικίες
Θετικά βλέπουν οι βουλευτές την επέκταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία-Ανάγκη μέριμνας μετά τα 22 έτη
Θεσμοθετείται ο Γενικός Δημόσιος Κατήγορος-Οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συμβουλίου
Απάτη €700 εκατ. μέσω Πειραιά αποκάλυψε η επιχείρηση «CALYPSO»
Καλεί σε επανεξέταση του αιτήματός για το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-«Δεν είμαι καθαιρεμένος, ούτε σε αργία»
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί καλοκαιριάτικα στα ορεινά-Ξαφνική καταιγίδα στην επαρχία Λεμεσού
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος
Αναζητά τρία πρόσωπα για κλοπές η Αστυνομία (pics)
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»