Η «μαύρη λίστα» της ασφάλτου του 2016 - Οι τραγωδίες που συγκλόνισαν (pics)

Άλλη μια χρονιά με δεκάδες τραγωδίες στην άσφαλτο όπου με κύρια αιτία τον ανθρώπινο παράγοντα το όνομα συνανθρώπων μας γράφτηκε στη «μαύρη λίστα» των θυμάτων. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κατά το 2016 σημειώθηκαν 45 θανατηφόρα δυστυχήματα από τα οποία «έσβησαν» στην άσφαλτο 46 πρόσωπα. Νεαροί, ανήλικοι, οικογενειάρχες, γονείς, ηλικιωμένοι …

Σε σύγκριση με πέρσι παρατηρείται μείωση στον αριθμό των θανατηφόρων δυστυχημάτων καθώς κατά το 2015 καταγράφηκαν 55 θανατηφόρα και 56 νεκροί ενώ το 2014, 43 θανατηφόρα και 44 νεκροί. 

Οι τραγωδίες που συγκλόνισαν…

8 Φεβρουαρίου: Ο 17χρονιος μαθητής Κωνσταντίνος Νικολάου από τη Λεμεσό έχασε τη ζωή του όταν η μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του, συγκρούστηκε με όχημα που του ανέκοψε την πορεία στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 8 το βράδυ, όταν ο οδηγός του οχήματος εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να σταθμεύσει το όχημά του. Κατά την προσπάθειά του ανέκοψε την πορεία του ανήλικου μοτοσικλετιστή ο οποίος κατά τη σύγκρουση εκτινάχθηκε από την μοτοσικλέτα και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο ανήλικος δεν έφερε προστατευτικό κράνος ενώ η μοτοσικλέτα του δεν έφερε προβολείς.

22 Απριλίου: Δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στη Λεμεσό την ίδια ημέρα, με διαφορά λίγες ώρες.

Γύρω στις 10 το πρωί,  γυναίκα κατευθυνόταν με το όχημα της προς το χωριό Φασούλα. Σε κάποια στιγμή, το όχημα παρεξέκλινε της πορείας του και κτύπησε σε πάσσαλο της ΑΗΚ, ο οποίος απεκόπη.

Αμέσως ξέσπασε πυρκαγιά σε αγριόχορτα. Η άτυχη γυναίκα, στην προσπάθεια της να σώσει το σκυλάκι της, απανθρακώθηκε στο όχημα της. Διερχόμενος οδηγός προσπάθησε να βοηθήσει την γυναίκα να εξέλθει του οχήματος της, σπάζοντας το πίσω παράθυρο. Ωστόσο ήταν αργά…   

7 Ιουλίου: Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στον δρόμο Λευκωσίας – Ανθούπολης παρά τον κυκλικό κόμβο Αρχαγγέλου, όταν λεωφορείο πέρασε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας προκαλώντας καραμπόλα.

Νεκρός ανασύρθηκε ο 61χρονος οδηγός του λεωφορείου, Σοφρώνης Μυλωνά, ο οποίος, σύμφωνα με τον ΟΣΕΛ άφησε πίσω του σύζυγο και πέντε παιδιά.

Στο γενικό νοσοκομείο και σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια μεταφέρθηκαν άλλοι δέκα τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση.

Οι έξι τραυματίες βρίσκονταν στο λεωφορείο την ώρα της σύγκρουσης, ενώ οι τέσσερις ήταν στα ιδιωτικά οχήματά τους.

13 Ιουλίου: Τραγικό συμβάν σημειώθηκε γύρω στις μια το μεσημέρι όταν 15χρονος που οδηγούσε το γεωργικό τρακτέρ που άνηκε σε συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας του, στο κύριο δρόμο Πιττοκόπου -  Ινειας, στην Πάφο, ανατράπηκε και καταπλάκωσε τον άτυχο νεαρό.

Ο 15χρονος οδηγούσε το τρακτέρ το οποίο μετέφερε άδειο ντεπόζιτο, το οποίο θα γέμιζε με νερό για να το μεταφέρει σε αγροτική περιοχή που βρισκόταν ο πατέρας του.

Ο νεαρός φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ με αποτέλεσμα να ανατραπεί σε χαντάκι και να καταλήξει σε παρακείμενο χωράφι 

Ο 15χρονος ήταν παιδί τετραμελούς οικογένειας.

31 Ιουλίου: Τραγικό θάνατο βρήκε στη Λεμεσό ο 16χρονος Yazan Alnwaihi από τον Ιορδανία ο οποίος ήταν συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε 18χρονος Σύρος.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας πάτησε απότομα φρένο, με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να εκσφενδονιστεί και να παρασυρθεί από διερχόμενο λεωφορείο  στην παραλιακή λεωφόρο παρά την Επίχωση Λεμεσού.

Μάλιστα, το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του για ακόμη 500 μέτρα πριν ανακοπεί από φίλος του άτυχου νεαρού. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας εγκατέλειψε τη σκηνή αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Αστυνομία.

8 Σεπτεμβρίου: Σε θανατηφόρο εξελίχτηκε το τροχαίο που σημειώθηκε στις 8 και 20 το βράδυ στην οδό Καντάρας στη κτηνοτροφική περιοχή των Πάνω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

Το δυστύχημα συνέβη όταν ο άπειρος οδηγός έχασε τον έλεγχο του μονοκάμπινου οχήματός του με αποτέλεσμα να πλαγιολησθήσει και προσκρούσει σε πάσσαλο της Αρχής Ηλεκτρισμού και να ανατραπεί.

Το όχημα καταπλάκωσε το συνοδηγό, τον 16χρονο Δημήτρη Στυλιανού από τη Λεμεσό. Ο οδηγός κατάφερε να εξέλθει μόνος του από τα συντρίμμια του οχήματος ενώ για τον απεγκλωβισμό του συνοδηγού χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο συνοδηγός δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, ο οδηγός φαίνεται να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ενώ και η απειρία του καθώς δεν είχε άδεια οδήγησης έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.

Ο οδηγός του οχήματος και ο νεκρός συνοδηγός ήταν πρώτα ξαδέλφια.

3 Δεκεμβρίου: Άνδρας 32 χρόνων από τη Βουλγαρία, κάτοικος Παραλιμνίου, νυμφευμένος και πατέρας δυο παιδιών, ηλικίας 12 και 14 ετών, έχασε σήμερα τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του πήρε φωτιά στο δρόμο Λιοπετρίου – Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις δύο τα ξημερώματα στο δρόμο Λιοπετριού – Ξυλοφάγου, αυτοκίνητο που κατευθυνόταν από Ξυλοφάγου προς Λιοπέτρι, παρεξέκλινε της πορείας του, κοντά στο Γυμνάσιο Ξυλοφάγου, και αφού αναποδογυρίστηκε, κατέληξε στη δεξιά πλευρά του δρόμου σύμφωνα με την πορεία του.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε φωτιά στο αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.  

Στη σκηνή κλήθηκαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι εντόπισαν μέσα στο καμένο αυτοκίνητο ένα νεκρό σώμα.

Ο νεκρός είναι Βούλγαρος 32 χρόνων, κάτοικος Παραλιμνίου, νυμφευμένος με δύο παιδιά ηλικίας 12 και 14 ετών.

20 Δεκεμβρίου: Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο λίγο πριν τα Χριστούγεννα σημειώθηκε στο δρόμο Λαπάτσας – Δευτερά στη Λευκωσία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί με θύμα 47χρονο που είχε μεταβεί στο σημείο για να εκτελέσει εργασίες σε οικία.

Ο άτυχος 47χρονος στάθμευσε το όχημα του στην άκρη του δρόμου και  αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες του, κατευθύνθηκε στο πίσω μέρος για να κλείσει την πόρτα.Ο Χάρος ωστόσο του έστησε καρτέρι…

Όχημα που οδηγούσε νεαρός, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται δεν τον αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα να προσκρούσει βιαία στο ημιφορτηγό συνθλίβοντας τον άτυχο 47χρονο.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στίγμη μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετά από προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον άτυχο 47χρονο ο οποίος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Το θύμα εγκαταλείπει σύζυγο και παιδιά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται θανατηφόρο δυστύχημα στο σημείο.

21 Δεκεμβρίου: Συγκλονισμό προκάλεσαν οι λεπτομέρειες του νέου θανατηφόρου δυστυχήματος που σημειώθηκε στον δρόμο Αγίας Νάπας προς Ριζοελία παρά την έξοδο Αραδίππου με νεκρό πεζό.

Συγκεκριμένα ο άτυχος άνδρας από τη Βουλγαρία ηλικίας 42 με 45 ετών, γύρω στις 6 και 20 το πρωί ενώ περπατούσε πεζός στον αυτοκινητόδρομο σε κάποιο σημείο επιχείρησε να διασταυρώσει τον αυτοκινητόδρομο.

Αποτέλεσμα  ο άτυχος άνδρας, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος και βρέθηκε να κείτεται νεκρός  στη μέση του δρόμου,  ενώ το άψυχο σώμα του δεν έγινε αντιληπτό από άλλους διερχόμενους οδηγούς  από τους οποίους ξαναχτυπήθηκε αλλεπάλληλα.

Ως εκ τούτου το πτώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε στη σκηνή διαμελισμένο.

28 Δεκεμβρίου: Με αίμα βάφτηκε ξανά η άσφαλτος με την μαύρη λίστα των θυμάτων της ασφάλτου του 2016 να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο πριν την αλλαγή του νέου χρόνου.

Σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας έχασε την ζωή της η 52χρονη Χριστίνα Αντωνίου από το  Φρέναρος.

Συγκεκριμένα η άτυχη 52χρονη βρισκόταν στο όχημα του αδελφού της 54 ετών ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται παρέκλινε της πορείας του και χτύπησε βίαια στα κιγκλιδώματα παρά την έξοδο Λιοπετρίου.

Από την σφοδρή σύγκρουση η 52χρονη τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ 2 ‘ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της.

Ο 54 χρόνος αδελφός της τραυματίστηκε σοβαρά αλλά η κατάσταση του είναι εκτός κινδύνου.

Δειτε Επισης

Έτρεχε να προλάβει τα χειρότερα η Πυροσβεστική-Δύο πυρκαγιές σε οικίες μέσα σε 20 λεπτά
Στην εντατική 89χρονος πεζός-Παρασύρθηκε από όχημα στο Στρόβολο
Στο Νοσοκομείο δύο οδηγοί μετά από τροχαίο ατύχημα
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα
Νέα υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσίων στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 60χρονη