2016:Οι στιγμές που συγκλόνισαν το παγκόσμιο

Λίγες ώρες πριν το τέλος του 2016 και ανασκοπώντας την χρονιά που φεύγει το ΡΕΠΟΡΤΕΡ onlineκαταγράφει τα σημαντικότερα γεγονότα που «συντάραξαν» τον κόσμο.

Οι συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις στις Ευρωπαϊκές Ένωσης και μη χώρες , ο εμφύλιος πόλεμος στα σύνορα της Συρία που δεν έχει σταματημό, αεροπορικές τραγωδίες που συγκλονίζουν, οικονομικά παραστρατήματα και σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, ένας αουτσάιντερ Πλανητάρχης και ένα πραξικόπημα είναι μερικά από τα γεγονότα που τάραξαν τα ήσυχα νερά σε όλο τον κόσμο.

Δεκέμβριος 2016:

  • 29 Δεκεμβρίου- Συρία: Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός

Έπειτα από 5 χρόνια (2011) πολυαίμακτης πολεμικής σύρραξης στη Συρία ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοινώνει την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση. Η πολεμική σύρραξη έχει αφήσει πίσω την μέχρι στιγμής χιλιάδες νεκρούς, ανάμεσα τους και χιλιάδες παιδιά.

  • 25 Δεκεμβρίου –Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία

Ένα επιβατικό αεροσκάφος Τουπόλεφ ΤU-154 εξαφανίζετε από τα ραντάρ λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σότσι της Ρωσίας και συντρίβεται στο Κρασνοντάρ.
Τελικός απολογισμός 93 νεκροί ανάμεσα τους μουσικοί και δημοσιογράφοι.

  • 19 Δεκεμβρίου-Τρομοκρατικό κτύπημα στο Βερολίνο

Τυνήσιος πρόσφυγας συνδεόμενος με το Ισαλμικό κράτος κάνει μια τρελή πορεία με κλεμμένη νταλίκα προς την Χριστουγεννιάτικη εορτή στο Βερολίνο. Πέφτει νεκρός από πυρά της αστυνομίας στην Ιταλία.
Η τρομοκρατική επίθεση άφησε πίσω της 9 νεκρούς και 45 τραυματίες.

  • 19 Δεκεμβρίου-Δολοφονία Ρώσου Πρέσβη

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ, πέφτει νεκρός από πυρά εννέα συνολικά σφαιρών. Στην συνέχεια ο δράστης εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς μετά από ανταλλαγή πυρών. Πριν πυροβολήσει εναντίον του Ρώσου πρεσβευτή, φώναξε «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι» και στη συνέχεια «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

  • 11 Δεκεμβρίου- Διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Στόχος αυτή την φορά το γήπεδο της Μπεσίκτας στον οποία βρισκόταν αγώνας σε εξέλιξη.
Στους 38 έφτασε ο αριθμός των νεκρών, εκ των οποίων οι 30 αστυνομικοί και εκατοντάδες τραυματίες.


 
Νοέμβριος 2016:

  • 29 Νοεμβρίου- Συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία

Τραγωδία με συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία, το οποίο είχε 81 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε. Από την τραγωδία διασώθηκαν 5 άτομα.

  • 9 Νοεμβρίου- Εκλογή Τραμπ στην θέση του Πλανητάρχη

Μετά από πολλούς μήνες προεκλογικής εκστρατείας ανάμεσα σε Τραμπ και Κλίντον, κόντρα στις δημοσκοπήσεις που τον είχαν ως αουτσάιντερ , οι πολίτες επέλεξαν τον εκκεντρικό Τραμπ ως νέο Πλανητάρχη.

 


Οκτώβριος 2016

  • 26 Οκτωβρίου- Γαλλία : Διαλύεται η «Ζούγκλα του Καλαί»

Οι γαλλικές αρχές εκκένωσαν τον μεταναστευτικό καταυλισμό του Καλαί. Ο καταυλισμός κάποτε φιλοξενούσε περισσότερους από 6.000 μετανάστες.


 
Αύγουστος 2016

  • 24 Αυγούστου- Φονικός σεισμός στην Ιταλία

Σεισμός 6,2 ρίχτερ έσβησε ολόκληρα χωριά από τον χάρτη της χωράς (Αματρίτσε, Ακουμόλι, Λάτσιο, Μάρκε, Ούμπρια, Αμπρούτζο). Ο σεισμός άφησε πίσω του 159 νεκρούς.

  • 21 Αυγούστου- Ολυμπιακοί Αγώνες στη Βραζιλία

Πιο φτωχή από ποτέ η χώρα υποδέχτηκε τους Ολυμπιακούς αγώνες σε λιτή τελετή υπερασπίζοντας την ευγενή άμυλα με εκπροσώπους από όλες τις χώρες.


 
Ιούλιος 2016

  • 15 Ιουλίου-Πραξικόπημα στη Τουρκία

Σχεδόν μια ημέρα ήταν η διάρκεια του τουρκικού πραξικοπήματος από τον στρατό της χώρας με στόχο την πτώση της κυβέρνησης Ερτογάν. Στρατός και αστυνομία «πολεμούν» για ώρες και το πραξικόπημα δίνει τέλος. 8.651 στρατιώτες συμμετείχαν, πάρα πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν.
Μέντορας της οργάνωσης του πραξικοπήματος θεωρείται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν.

  • 14 Ιουλίου-Τρομοκρατικό κτύπημα με την υπογραφή ISIS στην Νίκαια της Γαλλίας

Ένα από τα πολύνεκρα κτυπήματα τρομοκρατικής επίθεσης τους Ισλαμικού κράτους. Ένα «τρελό» φορτηγό ακολουθεί πορεία θερίζοντας εκατοντάδες κόσμο που βρισκόταν στον δρόμο γιορτάζοντας την εθνική γιορτή.
Τραγικός απολογισμός με 84 νεκρούς ανάμεσα στους και αρκετά παιδιά. Ο οδηγός έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με τους Γάλλους αστυνομικούς.

  • 18 Ιουλίου-Το Ισλαμικό Κράτος χτυπά τη Γερμανία: Ένας νεαρός Αφγανός μετανάστης επιτέθηκε με τσεκούρι σε 4 Ούγγρους τουρίστες μέσα σε τρένο και σε έναν περαστικό, πριν πέσει από τις σφαίρες των αστυνομικών
  •  

Ιούνιος 2016

  • 24 Ιουνίου- Δημοψήφισμα Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά από έντονες εισηγήσεις, συζητήσεις και διαμαρτυρίες για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα πάει σε δημοψήφισμα. Ο λαός ψηφίζει Brexit.

  • 12 Ιουνίου-Μακελειό στο gay club «Pulse» στο Ορλάντο των ΗΠΑ

Ένοπλος εισέβαλε στο κλαμπ ανοίγοντας πυρ και κρατώντας ομήρους, ζωσμένος «με κάποιου είδους μηχανισμό». Ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Οι νεκροί έφτασαν τους 50 και οι τραυματίες τους 53.
 


Μάιος 2016

  • 19 Μαΐου- Συντριβή αεροσκάφους Egyptair

Το αεροσκάφος της Egyptair που αναχώρησε από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο συνετρίβει νότια της Καρπάθου εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου. Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν διευκρινιστεί. Απολογισμός την αεροπορικής τραγωδίας είναι 66 νεκροί.
 
Απρίλιος 2016

  • 3 Απριλίου- Panama Papers

Στις 3 Απριλίου διέρρευσαν 11 εκατομμύρια αρχεία με 214.00 offshore εταιρείες να εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους νυν και πρώην αρχηγοί κρατών, επιχειρηματίες, αθλητές και καλλιτέχνες.


Μάρτιος 2016

  • 22 Μαρτίου-Διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και στο σταθμό του μετρό Σουμάν. Στις τρομοκρατικές επιθέσεις τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 230 τραυματίστηκαν.


Ιανουάριος 2016

  • 12 Ιανουαρίου-Σημειώνεται έκρηξη κοντά στην Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη

Η επίθεση που σημειώθηκε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης, αλλά και πόλο έλξης αρκετών τουριστών καθημερινά, φέρεται να πραγματοποιήθηκε από 26χρονο καμικάζι αυτοκτονίας, συριακής καταγωγής, με το όνομα Ναμπίλ Φαντλί.
Απολογισμός της τραγωδίας είναι 11 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες.

  • 4 Ιανουαρίου -Φονικός σεισμός 6,8 Ρίχτερ χτύπησε την Ινδία Στον σεισμό χάνουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 200.

 
Φεβρουάριος 2016

  • 17 Φεβρουαρίου-Bομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 61 τραυματίστηκαν στο κέντρο της Άγκυρας. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά τριών στρατιωτικών οχημάτων.

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι στοχοθέτησε το βόρειο Ισραήλ με drones και κατευθυνόμενους πυραύλους
Η εκπληκτική πόλη της Τοσκάνης που ούτε οι Ιταλοί δεν γνωρίζουν
Τραγωδία στην Αλάσκα-Ένας ορειβάτης νεκρός και ένας τραυματίας
Σε προσαγωγές 100 φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία στη Βοστώνη
Ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράκ στηρίζει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
Αλλάζουν τα δεδομένα Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ -«Ο Πούτιν ίσως δεν διέταξε τη δολοφονία Ναβάλνι»
Οι ημέρες φρίκης για γυναίκα όμηρο της Χαμάς-«Δεν μίλησαν, απλώς με άρπαξαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία
Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά από ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας
Κάλεσμα από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ-«Θέλω όλο τον κόσμο στο Παρίσι»