«Ρόμπι είναι το όνομα του αδερφού μου που έχασα στα 16»

Μία εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη του Βαλεντίν Ρομπέρζ, παρουσιάζεται στο νέο περιοδικό της ομάδας του Απόλλωνα «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ». Ο Γάλλος αμυντικός, εκφράζει μεταξύ άλλων, την καλύτερη του στιγμή στη καριέρα του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το ξεκίνημα του στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και την ιστορία που κρύβει το όνομα και ο αριθμός στη φανέλα του.
 
Διαβάστε μερικές ενδιαφέρον ερωτήσεις που απάντησε ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Βαλεντίν Ρομπέρζ:

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισες;
Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο ένας. Θα έλεγα ότι είναι 2-3 παίκτες. Ειδικά οι Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι, όταν έπαιζαν μαζί ως επιθετικό δίδυμο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φαν Πέρσι αγωνιζόταν λίγο πιο μπροστά, ενώ ο Ρούνεϊ δεν είχε θέση κι έπαιζε γύρω από τον Ολλανδό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις.
 
Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;
Ίσως όταν έλαβα το βραβείο του ποδοσφαιριστή του αγώνα στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάδιο του Φωτός». Βραβείο για το οποίο ψηφίζουν οι φίλαθλοι.
 
Στο ξεκίνημα της καριέρας σου πέρασες κι από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου και ποια τα οφέλη που αποκόμισες δουλεύοντας σ’ ένα τόσο μεγάλο σύλλογο;
Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Βρισκόμουν στη δεύτερη ομάδα, αλλά έκανα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Παρί. Κέρδισα πολλά δουλεύοντας με το Μιγκέλ Παουλέτα, τον Μάριο Γιέπες κι ορισμένους άλλους καλούς παίκτες. Ήμουν μόλις 18-19 ετών και ήταν η πρώτη ουσιαστικά εμπειρία μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έμαθα αρ-κετά, ειδικά από τον Μάριο Γιέπες, ο οποίος μου άρεσε ως ποδοσφαιριστής και ήταν πολύ επιθετικός στο παιχνίδι του παρότι αμυντικός.
 
Στη φανέλα σου βλέπουμε να γράφει Ρόμπι και όχι Ρομπέρζ. Μήπως είναι κάποιο παρατσούκλι σου;
Όχι, δεν υπάρχει καμία σχέση με κάποιο παρατσούκλι. Ρόμπι είναι το όνομα του αδερφού μου. Έτσι τον φώναζαν στους… δρόμους. Εγώ και ο αδερφός μου «προερχόμαστε» από τους δρόμους. Τον έχασα όταν ήμουν 16 χρονών και ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο (σ.σ.: να φέρει το όνομά του στη φανέλα του) σε κάποια ομάδα που θα αγωνιζόμουν, όπως και τον αριθμό 22, που ήταν τα γενέθλια του αδελφού μου.
 
Είναι η πρώτη φορά που έχεις το «Ρόμπι» στη φανέλα σου;
Ναι, για πρώτη φορά έκανα κάτι τέτοιο.
 
Αν σου ζητούσα να περιγράψεις τον εαυτό σου με τρεις λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;
Όταν πρέπει να είμαι ξεχωριστός, θα είμαι ξεχωριστός. Μπορεί να είμαι ήρεμος, αλλά προέρχομαι από κάπου όπου όλη η ζωή μου ήταν μία… πάλη. Μου αρέσει να σέβομαι τους ανθρώπους και την ίδια ώρα να με σέβονται. Με τρεις λέξεις θα σου έλεγα πως είμαι ξεχωριστός, ήρεμος και τρελός ταυτόχρονα.