«Έγκλημα» να χάνει με «ψίχουλα» ή και χωρίς τον Ρουσιά

Είτε ο Ονησίφορος Ρουσιάς αποχωρήσει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου από το «Ηλίας Πούλλος» είτε έξι μήνες αργότερα, η Ομόνοια θα έχει διαπράξει ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα.
 
Ο Κύπριος επιθετικός διαμήνυσε στη διοίκηση του «τριφυλλιού» ότι θέλει να αποχωρήσει, αφού παραγκωνίστηκε από τον Τζον Κάρβερ και έμεινε στην σκιά του Νταρμπισαϊρ, Σέρινταν και Χριστοφή.
 
Το συμβόλαιο του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και δεν έχει καμία διάθεση ν’ ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ομόνοια, επομένως μπορεί να συμφωνήσει με ομάδα της αρεσκείας του από την 1η Ιανουαρίου για συμβόλαιο που θα τεθεί σε
ισχύ στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.
 
Η ΑΕΚ δεν «γλυκοκοιτάζει» απλά την περίπτωση του Ρουσιά, αλλά πρόσφερε 30 χιλιάδες ευρώ για να τον κάνει δικό της στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η Ομόνοια απάντησε αρνητικά και ζήτησε (σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν) ένα ποσό που κυμαίνεται στις 80-100 χιλιάδες ευρώ.
 
Η ΑΕΚ δεν προτίθεται να αυξήσει την προσφορά της ξέροντας πως σε λίγους μήνες θα ντύσει στα κιτρινοπράσινα τον 24χρονο επιθετικό δωρεάν. Η Ομόνοια έχει χάσει την «παρτίδα» και προσπαθεί απλά να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί, όμως πολύ λιγότερα από την πραγματική του αξία.
 
Ο ΑΠΟΕΛ προνόησε και ανανέωσε το συμβόλαιο του Πιέρου Σωτηρίου, ο οποίος αν και οι «γαλαζοκίτρινοι» την τελευταία διετία έδωσαν ζεστό χρήμα για ενίσχυση της επιθετικής γραμμή κέρδισε φανέλα βασικού, έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και ανέβασε στα ύψη την χρηματιστηριακή του αξία.
 
Το ίδιο είχε κάνει και η Ανόρθωση με τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του μέχρι το 2019, λίγο πριν έρθει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού και οι προτάσεις από το εξωτερικό.
 
Η Ομόνοια δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε αγωνιστικά όσο θα έπρεπε τον Ονησίφορο Ρουσιά ούτε οικονομικά ένα από τα περιουσιακό της στοιχεία.
 
Υ.Γ. Το ερχόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο και του Φάνου Κατελάρη, του ποδοσφαιριστή αποκάλυψη στη φετινή Ομόνοια. Και αυτό το κεφάλαιο θα έπρεπε να κλείσει πολύ νωρίτερα για τους «πράσινους».