Ψηφίστηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης

Η Ολομέλεια της βουλής ψήφισε χθες ομόφωνα τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2016 ύψους €68,7 εκ.. Ψήφισε σε νόμους και τους συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς της Αρχής Λιμένων Κύπρου, του ΡΙΚ και του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης.
 
Ομόφωνα ψηφίστηκαν συμπληρωματικές πιστώσεις ύψους €68.690.895 από το λογαριασμό του Πάγιου Ταμείου της Δημοκρατίας για κάλυψη αναγκών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πρόσθετες πιστώσεις για αποζημιώσεις στο γεωργικό τομέα, κοινωνικές παροχές, παροχές υγείας και επιστροφές φόρων.
 
Οι δαπάνες αυτές αφορούν €3,4 εκ. για μισθοδοσία κρατικών υπαλλήλων, €40 εκ. για γεωργοκτηνοτροφικές επιχορηγήσεις/αποζημιώσεις, €38,6 εκ. για κοινωνικές παροχές, €6,7 εκ. για παροχές υγείας, €10 εκ. για επιστροφές φόρων, €7 εκ. ως χορηγίες προς ημικρατικούς οργανισμούς και €19,9 εκ. για άλλες δαπάνες.
 
Με βάση αυτά τα ποσά, η ουσιαστική επιβάρυνση του δημοσιονομικού ισοζυγίου με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό υπολογίζεται στο 0,4% του ΑΕΠ και η ενσωμάτωση των εν λόγω πιστώσεων στο σύνολο των δημόσιων δαπανών δεν αναμένεται να προκαλέσει υπέρβαση στο δημοσιονομικό στόχο που έχει τεθεί για δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους -0,3% του ΑΕΠ, αναφέρεται στην έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
 
Δώδεκα Βουλευτές των κομμάτων ΕΛΑΜ, Συμμαχία Πολιτών, ΕΔΕΚ Αλληλεγγύη και οι μισοί παρόντες Βουλευτές του ΔΗΚΟ καταψήφισαν το άρθρο του προϋπολογισμού που αφορά δαπάνες για τον ΘΟΚ, λέγοντας ότι το ΔΣ του οργανισμού λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και δεν περιορίζεται στον τομέα του πολιτισμού.

Δειτε Επισης

Δέσμευση για ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου-Αρμενίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο
Ζητά ενέργειες αποτροπής πώλησης κατεχόμενων περιουσιών ο Δήμος Αμμοχώστου
Σειρά διμερών επαφών Κόμπου με ομολόγους του στη Νέα Υορκή
Αρχίζει η Ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ-Την Τετάρτη η ομιλία Χριστοδουλίδη
Εγείρει θέμα μόνιμης αναπλήρωσης ΠτΔ και ΠτΒ η Αννίτα-Το θέτει στη σύσκεψη Αρχηγών
Η ανάγνωση Τσούκα για την απόφαση παύσης Οδυσσέα-«Θα περιορίσει την πρωτοβουλία δημόσιων λειτουργών»
Προσβλέπει σε αγαστή συνεργασία με Παπακωνσταντίνου η Ελεγκτική-«Έτοιμοι να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο»
Διαφορετικές αναγνώσεις κομμάτων για το διορισμό Γενικού Ελεγκτή-Άλλοι συγχαίρουν και άλλοι επικρίνουν
Ζήτησε από Παπακωνσταντίνου να σηκώσει μανίκια ο Κουλίας-«Να πάει στο λιμάνι Λάρνακας να κάνει έκθεση»
Συνεχάρη Παπακωνσταντίνου για τον διορισμό του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης-«Αναλαμβάνει ένα δύσκολο ρόλο»