Tότε που ΑΠΟΕΛίστες και Ομονοιάτες κάθονταν δίπλα-δίπλα

7 Δεκεμβρίου 2002. Τότε που τα παιχνίδια είχαν άλλη αίγλη. Τότε που η προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων ξεκινούσε μέρες πριν και ο απόηχος κρατούσε για αρκετές ημέρες μετά (διαβάστε ΕΔΩ σχετικό θέμα).
 
Εκείνη τη χρονιά ήταν η τελευταία φορά που είδαμε ΑΠΟΕΛίστες και Ομονοιάτες να κάθονται στην ίδια κερκίδα. Το μέτρο προνοούσε ότι οι δύο ομάδες σε κάθε «αιώνιο» ντέρμπι θα έπαιρναν τα πέταλά τους και τις άλλες δύο κερκίδες θα τις μοιράζονταν στη μέση.
 
Διαβάστε τα αφιερώματα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ για το ντέρμπι αιωνίων: 
 
Έτσι, αφού αρκετοί οπαδοί των δύο ομάδων έρχονταν μαζί στο γήπεδο, είχαν την ευχέρεια να κάθονται και δίπλα-δίπλα πάνω στην κερκίδα. Όπως μαρτυρά και η εικόνα, οι οπαδοί έπαιρναν θέση πλάι στον αντίπαλο.
 
H αντιπαλότητα σαφώς και υπήρχε. Ο καθένας υποστήριζε τη δική του ομάδα. Χωρίς διαχωριστικά, χωρίς τους άνδρες της Αστυνομικής δύναμης να βρίσκονται ανάμεσα στους οπαδούς. Ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια πρωταγωνιστούσαν στην αθλητοπρέπεια.
 
Αυτές οι εικόνες ανήκουν στο παρελθόν. Από τότε η βία στα γήπεδα άρχισε να υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό και οι νόμοι άλλαξαν. Πλέον, υποχρεωτικά η τυπικά φιλοξενουμένη μπορεί να ικανοποιήσει μόνο περίπου δύο χιλιάδες οπαδούς της. Τόσα είναι τα εισιτήρια που της αναλογούν σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ματς της 7ης Δεκεμβρίου 2012 δημιουργήθηκε νέο ρεκόρ θεατών στο ΓΣΠ, μιας και διατέθηκαν 23.043 εισιτήρια. Το αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει...