Με ρεκόρ πωλήσεων 140 εκατ. smartphones κλείνει η χρονιά για τη Huawei

 Εδραιώνοντας τη θέση της στην πρώτη τριάδα των κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως και έχοντας –σύμφωνα με επανειλημμένες δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της– βλέψεις για ακόμα ψηλότερα μέσα στα επόμενα χρόνια, η Huawei κατάφερε να πιάσει τον στόχο των 140 εκατομμυρίων συσκευών για το 2016.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας, το έτος κλείνει με ρεκόρ πωλήσεων και αξιοσημείωτη άνοδο, από τα 108 εκατ. smartphones το 2015. Επιπλέον, το 2016 ήταν μια χρονιά σημαντικών συνεργειών για τη Huawei, η οποία πρωταγωνιστεί και στην αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας – από εκεί εξάλλου προέρχεται και το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της.

H φημισμένη για τους φωτογραφικούς της φακούς Leica και η επίσης γερμανική Porsche Design συνεργάστηκαν με την κινεζική φίρμα στη δημιουργία του P9 και της ειδικής έκδοσης του Mate 9, αντίστοιχα.

 

Το Huawei Mate 9 (με FHD οθόνη 5,9 ιντσών) είναι η πιο πρόσφατη άφιξη στην κατηγορία των premium smartphones, ενσωματώνοντας Leica κάμερα με διπλό φακό (δεύτερης γενιάς). Ένας RGB αισθητήρα 12 Megapixel (f2.2) και ένα μονοχρωματικός 20 Megapixel, υποστηριζόμενοι από εξελιγμένους αλγορίθμους εικόνας συνεισφέρουν στη λήψη πραγματικά εξαιρετικών φωτογραφιών, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Παράλληλα, το υβριδικό Auto-Focus συνδυάζει εστίαση με λέιζερ, εστίαση με αναγνώριση προσώπου, εστίαση βάθους και εστίαση αντίθεσης.

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στην έκδοση με 4 Gb RAM και 64 Gb on board μνήμης (δέχεται και micro SD κάρτες), το Mate 9 υποστηρίζεται από τον πιο εξελιγμένο Kirin επεξεργαστή, με ARM Cortex-A73/A53 οκταπύρηνη CPU και Mali G71 οκταπύρηνη GPU. Σύμφωνα με τη Huawei, ο Kirin 960 προσφέρει την καλύτερη απόδοση μεταξύ όλων των οκταπύρηνων επεξεργαστών σε smartphone, ενώ παράλληλα έχει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έως και 15%.

Ακόμα, το Mate 9 ενσωματώνει μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 4.000 mAh, με τη νέα τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης Supercharge - για παράδειγμα, μόλις 10 λεπτά φόρτισης προσφέρουν αρκετή ενέργεια για την παρακολούθηση δύο ταινιών.

Όμως, όπως τονίζει η Huawei, «το πιο σημαντικό είναι ότι η μπαταρία του Mate 9 θέτει νέα στάνταρ στην τεχνολογία φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της Super Safe 5-gate προστασίας, που προσφέρει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της τάσης τους ρεύματος και της θερμοκρασίας, εξαλείφοντας τους κινδύνους και προστατεύοντας τη ζωή της μπαταρίας».

Το Mate 9 είναι ένα από τα πρώτα smartphones που έρχεται με εγκατεστημένη τη νεότερη έκδοση του Android (7.0 Nougat), καθώς η Huawei υποστηρίζει ότι το δικό EMUI 5.0 επαναπροσδιορίζει το λειτουργικό σύστημα της Google, βελτιώνοντας την εμπειρία, την αισθητική και τη λειτουργικότητά του.

 

Πηγή: News247.gr

Δειτε Επισης

Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη για την αγορά επίπλων ηλικίας 3.500 ετών