Ρεπόρτερ 2016: 10+2 πρόσωπα που συγκίνησαν με την ιστορία και τη δράση τους

Πρόσωπα που ξεχώρισαν για τη συγκλονιστική ιστορία τους, την εθελοντική τους δράση, το μεγαλείο της ψυχής τους. Άνθρωποι που μας έδωσαν τα καλύτερα μαθήματα ζωής μέσα από τον αγώνα τους.  Ανάμεσά τους η Ιωάννα, ο Κυριάκος, η Στέφανη, ο Μάριος, η Άννα, ο Ανδρέας, η Μαριστέλλα, ο Γιάννος... Άνθρωποι που το 2016 άνοιξαν την καρδιά τους στο Ρεπόρτερ online, μοιράστηκαν προσωπικά βιώματα και έστειλαν τα δικά τους ηχηρά μηνύματα στην κοινωνία. 

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2016, αξίζει να θυμηθούμε κάποιους από τους ανθρώπους που ξεχώρισαν και συγκίνησαν χιλιάδες αναγνώστες.

Πατώντας στον τίτλο της κάθε ιστορίας, μπορείτε να ανατρέξετε στο ρεπορτάζ για να το διαβάσετε ολόκληρο.

Παντελίτσα Φρίξου: Η μάνα πρέπει να πονεί τα παιδιά της

Λένε πως τα πτυχία και τα πλούτη δεν σε κάνουν και άνθρωπο κοινωνικά μορφωμένο. Η ιστορία της κυρίας Παντελίτσας Φρίξου από το χωριό Ξυλοφάγου είναι ίσως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της ρήσης αυτής. Είναι 75 χρόνων, χήρα και μητέρα τριών παιδιών, το ένα εκ των οποίων πάντρεψε πρόσφατα. Μιλώντας γι’ αυτό τον γάμο, βουρκώνει συγκινημένη, δηλώνοντας περήφανη και πανευτυχής, όχι μόνο για τον γιο της –συγγραφέα Μάριο Φρίξου– αλλά και για τον σύζυγό του, Φάνο Ελευθεριάδη. Ανοίγοντας την ψυχή της στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ, η κυρία Φρίξου μιλά για τον δικό της αγώνα ζωής, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα στις μητέρες που εξακολουθούν να αρνούνται να αποδεχθούν τα παιδιά τους έτσι όπως γεννήθηκαν.

Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου: "Ξεγέλασα το χάρο και είμαι πανέτοιμη για το μεγάλο Άλμα Ζωής"

Η  Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, νηπιαγωγός, εθελόντρια, δρομέας, βημάτισε τα χνάρια του καρκίνου και νίκησε κάθε της φόβο. Έμελλε από ένα ιατρικό λάθος μιας στιγμής να περάσει το Γολγοθά της σηψαιμίας και του κώματος. Παρόλα αυτά, δε λύγισε. "Ξεγέλασε" το χάρο και συγκίνησε με το κάλεσμά της στις 25 Σεπτεμβρίου σε ένα αγώνα δρόμου στο Ζάππειο στην Αθήνα, που για την ίδια αποτελούσε και ένα προσωπικό στόχο για το  άλμα ζωής της… 

Ιωάννα, η εξομολόγηση μιας τρανσέξουαλ με τρία παιδιά και δύο εγγόνια

Η Ιωάννα, είναι μια τρανσέξουαλ με τρία παιδιά και δύο εγγόνια. Ανοίγοντας την καρδιά της στο Ρεπόρτερ μίλησε για τα παιδικά της χρόνια στη Χάλκη, τη ζωή στο στρατό, το γάμο της στην Κύπρο, τα τρια παιδιά που απέκτησε με μια γυναίκα, τη στροφή προς την πορνεία και την αλλαγή φύλου στέλνοντας ηχηρά μηνύματα.

Η ιστορία της 29χρονης Μαριστέλλας από την Αθηένου και η έκθεση στη μνήμη της μητέρας της

Η Μαριστέλλα, κάποτε, όχι μόνο δεν μπορούσε να πάρει το πινέλο για να ζωγραφίσει αλλά δεν ήταν σε θέση ούτε καν να ανοίξει το χέρι της. Με αφορμή την πρώτη έκθεση ζωγραφικής της, μίλησαν με τον πατέρα της στο Ρεπόρτερ συγκινώντας με την ιστορία τους.

Kυριάκος Λουκά: Ο 20χρονος τυφλός μουσικός από τη Λάρνακα που δεν θέλει να δει τον κόσμο (Βίντεο)

Ο Κυριάκος είναι τυφλός εκ γενετής. Είναι μόλις 20 χρονών, μα συνομιλώντας κανείς μαζί του διαπιστώνει ότι ο άνθρωπος αυτός εκτός από ταλαντούχος είναι πιο ώριμος από την ηλικία του. Δοξάζει το Θεό γι’αυτά που έχει και δεν παραπονιέται που δεν έχει το φως του, αφού όπως εξηγεί, υπάρχουν άνθρωποι που περνούν πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι ο ίδιος.  Μίλησε για το bullying που έχει δεχτεί και παραδέχτηκε πως δε θα ήθελε να δει το φως γιατί ο κόσμος είναι τόσο αιμοβόρος που θα απογοητευτεί πολύ αν τον δει...."

Στέφανη Γρηγορίου: Η 27χρονη Κύπρια που έκτισε και διδάσκει σε σχολεία στην Γκάνα

H Στέφανη μίλησε για την εθελοντική της δράση στην Γκάνα όπως επίσης και για την καμπάνια συλλογής χρημάτων που είχε αρχίσει μέσω μιας online πλατφόρμας, για το κτίσιμο ενός πηγαδιού στην Γκάνα, όπου θα βοηθούσε εκατοντάδες συνανθρώπους μας να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό ολόχρονα. Λίγο καιρό μετά με μεγάλη ευχαρίστηση και δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε ότι το έργο γεώτρησης έχει ολοκληρωθεί και οι άνθρωποι μπορούσαν πλέον να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

«Εμείς δεν θέλουμε τον κουφό». Η συγκλονιστική ιστορία κωφού αριστούχου του Παν. Κύπρου

Ο Νικόλας, εκ γενετής κωφός, αποφοίτησε από την Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με άριστα και μοιράστηκε μαζί με τους γονείς του Χριστίνα και Άκη μια όμορφη ιστορία «δύναμης και θέλησης» αλλά και ένα μεγάλο παράπονο,.

Υπόκλιση στο ζεϊμπέκικο του Γιάννου – Ένα παιδί με σύνδρομο Down μας λέει πολλά με λίγα λόγια (video)

Δύσκολα βρίσκεις ένα τόσο κοινωνικοποιημένο παιδί με σύνδρομο Down. Τι να πει κανείς για τον Γιάννο και την υπέροχη οικογένεια του… Μια οικογένεια γεμάτη χαμόγελα με πολλά παιδιά που χαίρονται τη ζωή στο όμορφο χωριό της Σωτήρας.  Στα 26 του χρόνια ο Γιάννος είναι το τρίτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας και του έλαχε να γεννηθεί με σύνδρομο Down.  «Είμαστε περήφανοι για τον Γιάννο» μας λέει η αδερφή του και εξηγεί πως νιώθουν ευλογημένοι που τον έχουν στην οικογένειά τους αφού το μόνο που ζητά είναι αγάπη και τους την επιστρέφει υπερδιπλάσια.

Το ξέσπασμα του Ανδρέα: "Πρόεδρε, αν σου μιλήσω θα με γράψεις"

Ένα δυνατό «χαστούκι» στην πολιτεία δίνει μέσα από τη συνέντευξή του στο Ρεπόρτερ ο 35χρονος Ανδρέας Βλάσης. Ο Ανδρέας, είναι ένας άνθρωπος με μυοπάθεια που όχι μόνο κατάφερε να διαψεύσει τις προγνώσεις των γιατρών για τη ζωή του αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, να βγαίνει έξω και να απολαμβάνει τη ζωή του έχοντας πάντα μαζί του τον αναπνευστήρα του αλλά και τον συνοδό του όλο το 24ωρο.Σε μια κατάθεση ψυχής, εκφράζει το παράπονό του για την κοινωνία, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με ρατσισμό ανθρώπους με ιδιαιτερότητες όπως ο ίδιος, αναφέροντας μάλιστα παραδείγματα γονέων που δεν επιτρέπουν στα μικρά τους παιδιά να τον πλησιάσουν. Όπως υπογραμμίζει, οι πολιτικοί θυμούνται τους ανθρώπους με αναπηρία μόνο τις γιορτές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μόνο για τα ττοκκαρίσματα». Αφοπλιστική ήταν η απάντησή του στην ερώτηση «Αν είχες απέναντί σου τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τι θα του έλεγες»;

Ειρήνη Σιαμμά: Η Κύπρια που φυτεύει τον Αμαζόνιο, στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα αφύπνισης...

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφερόμαστε για το μέλλον αυτού του πλανήτη. Ελάχιστοι όμως είναι εκείνοι που καταβάλλουν ουσιαστική προσπάθεια για τη διάσωσή του. Ανάμεσά τους, η 34χρονη Ειρήνη Σιαμμά.  Σε συνέντευξή της στο Ρεπόρτερ online, η νεαρή αρχιτέκτονας, μας μεταφέρει για λίγο στο σημαντικότερο βιολογικό μας θησαυρό, τον Αμαζόνιο, όπου έζησε και δούλεψε με Ιθαγενείς, στέλνοντας ένα μεγάλο μήνυμα αφύπνισης.

Μάριος Κασουλής: Ο τυφλός καθηγητής που διδάσκει με τα μάτια της ψυχής...

Ο Μάριος Κασουλής, ο τυφλός καθηγητής του Γυμνασίου Λευκάρων, μίλησε στο Ρεπόρτερ για τη ζωή του, πώς καταφέρνει να επικοινωνεί με τους μαθητές του και στέλνοντας θετικά και αισιόδοξα μηνύματα προς την κοινωνία.

Συγκλονιστική ιστορία! Δυο μήνες όμηρος στην Πάφο, ναρκωτικά, ξύλο και πορνεία 

Είναι μια ιστορία που την ακούς και δεν μπορείς να μην λυγίσεις… Μια ιστορία που την ακούς και οι λέξεις αδύνατες να την χαρακτηρίσουν… Μια ιστορία που σε κάνει να ντρέπεσαι που ζεις σε αυτό τον κόσμο…Μια γυναίκα στο άνθος της νιότης της ήρθε στην Κύπρο για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο… Η Κατερίνα… Έτσι συμφωνήσαμε να πούμε ότι την λένε αφού η οικογένειά της μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει ότι η δίψα της για ένα καλύτερο μέλλον μετατράπηκε σε κόλαση…Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν ήταν 23 ετών…

Δειτε Επισης

Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού
Συνεχίζει με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία να προσφέρει ίσες ευκαιρίες ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Απαντά στις διαμαρτυρίες για το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Στιγματίζουν τα παιδιά»
Σε τροχιά υλοποίησης η αστυνόμευση των φαρμακείων-Θα καταγγέλλονται αν δεν συμμορφώνονται με το διάταγμα
Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών