Ξεπέρασε τις προσδοκίες η βροχόπτωση για τον Δεκέμβριο

  Η μέση βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ανήλθε από τις αρχές του μήνα έως και το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου σε 130,2 χιλιοστά (mm) και βρίσκεται στο 123% της κανονικής για το μήνα τιμής.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η βροχή που έπεσε το τελευταίο 24ωρο έφτασε τα 21,2mm, ενώ η μεγαλύτερη βροχόπτωση καταγράφηκε σε Πλατάνια (76,3mm), Σαϊττά (47mm) και Σταυρό της Ψώκας (194,4mm).

Στη Λευκωσία, από τις αρχές του Δεκέμβρη μέχρι σήμερα η ολική ποσότητα έφτασε τα 109mm, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 188% της κανονικής για το μήνα τιμής. Για το ίδιο διάστημα, καταγράφηκε βροχόπτωση 192,8mm στη Λεμεσό ή 127% της κανονικής, ενώ στη Λάρνακα υποχώρησε στα 75,5mm ή στο 88% της κανονικής τιμής. Πιο κάτω από τα συνηθισμένα ήταν και οι βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Πάφο, καθώς με 76mm έφτασαν το Δεκέμβριο στο 78% της κανονικής τιμής.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Επαρχία Αμμοχώστου είναι η καταγραφή των βροχοπτώσεων στο Φρέναρος, που ανήλθαν το Δεκέμβριο στα 70,3mm ή στο 84% της κανονικής τιμής.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μέση βροχόπτωση από την 1η Δεκεμβρίου ανήλθε στην Πόλη Χρυσοχούς στο 156%, στην Πάνω Παναγιά στο 110%, στον Πρόδρομο στο 99%, στο Κελλάκι στο 113%, στον Κόρνο στο 117%, στην Περιστερώνα στο 188% και στην Αθηένου στο 145% της κανονικής για τον Δεκέμβριο.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού
Συνεχίζει με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία να προσφέρει ίσες ευκαιρίες ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Απαντά στις διαμαρτυρίες για το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Στιγματίζουν τα παιδιά»
Σε τροχιά υλοποίησης η αστυνόμευση των φαρμακείων-Θα καταγγέλλονται αν δεν συμμορφώνονται με το διάταγμα
Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών