Οι θάνατοι που στιγμάτισαν το 2016

Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός χώρος σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει «χάσει» πολύ σημαντικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2016, με πολλούς να χαρακτηρίζουν την χρονιά «καταραμένη» για τον καλλιτεχνικό χώρο, αφού ο συνολικός αριθμός μετράει πολλούς θανάτους.

Ονόματα όπως το ίνδαλμα της Ροκ David Bowie, ο γνωστός συγγραφέας Umberto Eco,  ο θρυλικός Prince, ο έλληνας τραγουδίστή Παντελής Παντελίδης αλλά ο Κουβανός επαναστάτης Fidel Castro έχασαν την ζωή τους απρόσμενα.


David Bowie -10 Ιανουαρίου: Το ίνδαλμα της γκλαμ-ροκ πέθανε σε ηλικία 69 χρονών. Ο Bowie υπέφερε από καρκίνο.

Alan Rickman-14 Ιανουαρίου: Ο γνωστός από τις ταινίες του Χάρι Πότερ, πέθανε σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από καρκίνο.

Glenn Frey-18 Ιανουαρίου: Συνιδρυτής και αρχηγός του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles π εθαίνει σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από χρόνια αρρώστιας.

Ettore Scola-20 Ιανουαρίου: Ένας από τους μεγάλους ποιητές του ιταλικού κινηματογράφου και ένας από τους πιο πολιτικοποιημένους σκηνοθέτες της ιταλικής κωμωδίας, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Abe Vigoda-26 Ιανουαρίου: Ο Έιμπ Βιγκόντα, ένας από τους ηθοποιούς της θρυλικής ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός», πέθανε σε ηλικία 94 ετών.

Colin Vearncombe-26 Ιανουαρίου: O τραγουδιστής Colin Vearncombe, γνωστός ως Black, η φωνή του κλασικού τραγουδιού "Wonderful Life", πέθανε σε ηλικία 53 ετών. Ο Βρετανός τραγουδιστής νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση, όταν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι, σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

 

Paul Kantner -28 Ιανουαρίου: Συνιδρυτής και εμπνευστής του ροκ συγκροτήματος Jefferson Airplane. Ο Κάντνερ πεθαίνει, σε ηλικία 74 ετών, από καρδιακή προσβολή.

Maurice White -4 Φεβρουαρίου: Ιδρυτής του συγκροτήματος Earth, Wind & Fire είχε συνθέσει μικρά υπέροχα ποπ κομμάτια εμπνευσμένα από τη φανκ.Ο Μορίς Γουάιτ πέθανε σε ηλικία 74  πάσχοντας πολλά χρόνια από τη νόσο του Πάρκινσον.

Νατάσα Μανίσαλη-5 Φεβρουαρίου: Η αγαπημένη ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 55 ετών,  μια μέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, πολεμώντας τον με πείσμα και γενναιότητα.

Andrzej Żuławski-17 Φεβρουαρίου: Ο σπουδαίος Πολωνός σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών νικημένος από την επάρατη νόσο.

George Gaynes-17 Φεβρουαρίου: Πέθανε σε ηλικία 98 ετών. Ο ηθοποιός ήταν γνωστός ως ο μονίμως απορημένος αστυνομικός διοικητής της σειράς ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».

Παντελής Παντελίδης-18 Φεβρουαρίου: ο πιο δημοφιλής τραγουδιστής-τραγουδοποιός των τελευταίων ετών, με τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, έχασε στις το πρωί τη ζωή του σε τροχαίο, σοκάροντας το πανελλήνιο, προκαλώντας απίστευτη θλίψη και στενοχώρια.

Umberto Eco-19 Φεβρουαρίου: Ένας από τους πιο γνωστούς συγγραφείς στον κόσμο, άφησε την τελευταία του πνοή στα 84 χρόνια του.

Keith Emerson-11 Μαρτίου: O πρωτοπόρος του συνθεσάιζερ στη ροκ μουσική, αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια.

Phife Dawg -22 Μαρτίου: Ο ράπερ του A Tribe Called Quest, , πέθανε σε ηλικία 45 ετών, έπειτα από μακρά μάχη με τον διαβήτη.

Merle Haggard -6 Απριλίου: Θρύλος της κάντρι μουσικής .Πέθανε ,την ημέρα των 79ων γενεθλίων του.

Prince -21 Απριλίου: Καλλιτέχνης από αυτούς που σημάδεψαν τη δεκαετία του 1980, κυρίως με το τραγούδι του "Purple Rain .Πέθανε σε ηλικία 57 ετών στην κατοικία-στούντιο του στο Paisley Park στη Μινεσότα από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Muhammad Ali-3 Ιουνίου:O θρύλος της πυγμαχίας ο οποίος εδώ και 33 χρόνια έπασχε από την ασθένεια του Πάρκινσον πάθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ανδρέας Μπάρκουλης- 23 Αυγούστου:Ο αγαπημένος ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 80 ετών από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Γιώργος Βασιλείου-1 Νοεμβρίου: Ο τηλεοπτικός «ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης» πέθανε ,έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών.

Ανδρέας Βγενόπουλος-5 Νοεμβρίου: Ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος πέθανε σε ηλικία 63 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Leonard Cohen -7 Νοεμβρίου: Ποιητής και τραγουδιστής. Πέθανε σε ηλικία 82 ετών στο Μόντρεαλ. Η ταφή του έγινε σε πολύ στενό κύκλο, πριν ακόμη η οικογένειά του ανακοινώσει τον θάνατό του.

Sharon Jones -18 Νοεμβρίου: Τραγουδίστρια της σόουλ και της φανκ, ο θηλυκός Τζέιμς Μπράουν όπως την αποκαλούσαν, είχε αργήσει να γίνει διάσημη. Πέθανε στις από καρκίνο σε ηλικία 60 ετών.

Κωστής Στεφανόπουλος-20 Νοεμβρίου: Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ελλάδος εξέπνευσε από επιπλοκές πνευμονίας σε ηλικία 90 ετών.

Fidel Castro-25 Νοεμβρίου: Ο πατέρας της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε την Αβάνα σε ηλικία 90 ετών, ενώ η σορός του αποτεφρώθηκε όπως ήταν και η επιθυμία του.

Πέτρος Φυσούν- 5 Δεκεμβριου: Την  τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν. Ο γνωστός ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Rick Parfitt -24 Δεκεμβρίου: κιθαρίστας του βρετανικού συγκροτήματος της ροκ Status Quo, διάσημος κυρίως για το τραγούδι του "In the Army Now". Πέθανε σε ηλικία 68 χρονών από επιπλοκές μιας λοίμωξης.

George Michael -25 Δεκεμβρίου: Πρώην αρχηγός του ποπ ντούο Wham! στη δεκαετία του 1980. Ο συνθέτης του "Careless Whisper" που είχε μονοπωλήσει αρκετές φορές τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τα προβλήματα υγείας του, πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο ανήμερα τα Χριστούγεννα στα 53 του χρόνια.

Δειτε Επισης

Έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό της μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο άτυχος 16χρονος
Κλήτευσαν δικό τους εμπειρογνώμονα οι μοναχοί για τα επίμαχα βίντεο-Βάζουν στην εξίσωση επιπλέον στοιχεία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Στρωμένο πλέον το χαλί για τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις-Τα δεδομένα υπέρ της Κυβέρνησης για ολικό λίφτινγκ
Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, οι ενέργειές μας μιλούν από μόνες τους-Ανακοίνωση Νετανιάχου
Ισοπεδώνει τη Ράφα το Ισραήλ-Kοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο οι IDF
Κάμαλα Χάρις: «Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω»
Σε τρομοκρατικά κίνητρα ενδέχεται να οφείλεται η επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία
Παγκόσμια φρενίτιδα στην πρεμιέρα της κυκλοφορίας του iPhone 16-Ουρές απο ΗΠΑ μέχρι Ρωσία
Ποιος ήταν ο «Παγκόσμιος Τρομοκράτης» της Χεζμπολάχ, στόχος των Ισραηλινών στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό