Λειτουργός των Φυλακών εντόπισε το ζήτημα με τα καύσιμα λέει το Υπουργείο

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων της ετήσιας Έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή που αφορούν στο Τμήμα Φυλακών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διευκρίνισε ότι το πρόβλημα με την παράδοση λανθασμένων ποσοτήτων πετρελαιοειδών στις Κεντρικές Φυλακές εντοπίστηκε καταρχάς, από λειτουργό του Τμήματος Φυλακών, στα πλαίσια των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται, και κατά τους οποίους διαπιστώνονται και διορθώνονται λανθασμένες ή παράτυπες πρακτικές που ακολουθούνταν στο παρελθόν και ως εκ τούτου, το Υπουργείο και η Διεύθυνση προέβησαν άμεσα σε ενέργειες επίλυσης του ζητήματος, κατά τρόπο που να διασφαλίζουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, μόλις το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε στις 27.5.2015, έδωσε οδηγίες για διευθέτηση του προβλήματος, κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, απευθύνθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ζητώντας να πληροφορηθεί κατά πόσον, μετά από τη διευθέτηση του ζητήματος με την εταιρεία παροχής των πετρελαιοειδών, εξακολουθεί να υπάρχει οποιοδήποτε θέμα ποινικής ευθύνης. Ακολούθως, διόρισε λειτουργό του Υπουργείου για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, κατόπιν αιτήματος και της Διεύθυνσης των Φυλακών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η προμήθεια πετρελαιοειδών στο Τμήμα Φυλακών γίνεται βάσει της Συμφωνίας – Πλαισίου για την προμήθεια καυσίμων στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και όχι βάσει ειδικής σύμβασης με το Τμήμα. Σημειώνεται ακόμη ότι το Τμήμα προέβη σε αλλαγή του προμηθευτή, ενώ είχε ήδη αναπληρώσει την ποσότητα που έλειπε και όπως θα έπρεπε να είχε παραδοθεί βάσει των εκδιδομένων τιμολογίων.
 
Αναφορικά με το θέμα της δαπάνης του Τμήματος Φυλακών για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τη λειτουργία των καυστήρων, για παραγωγή ζεστού νερού, τονίζεται ότι η Διεύθυνση του Τμήματος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διενεργηθεί μελέτη από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για κοστολόγηση της απαιτούμενης δαπάνης για τοποθέτηση ηλιακών πλαισίων και αριθμού αποθηκευτικών χώρων ζεστού νερού χρήσης αλλά και διασύνδεσης όλων των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών απευθείας με την παροχή ζεστού νερού.
 
Ταυτόχρονα, το Τμήμα έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου και εγκαταστάθηκαν, για πρώτη φορά, φωτοβολταϊκά στις Φυλακές, στην πτέρυγα 3, ενώ ζητήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου γνωμάτευση κατά πόσον μπορούν να τοποθετηθούν και στις άλλες πτέρυγες. Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πλαισίων, καθώς και η σταδιακή αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων με λαμπτήρες LED αναμένεται να ενισχύσουν τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών.
 
ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα
Νέα υπόθεση σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσίων στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 60χρονη
Σε διαθεσιμότητα και οι επτά της συνοδείας του ισοβίτη-Η πρώτη τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης
Χειροπέδες σε 32χρονο για εμπρησμό οικίας στον Άγιο Δομέτιο-Την περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά
Λίγο πριν την απόδραση λήφθηκε η φωτογραφία του «Κομμωτή»-Αυξάνονται τα ερωτήματα