Αμερικανική επιδρομή έπληξε βαν στην Μοσούλη

Μια επιδρομή αεροσκαφών του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κοντά στην Μοσούλη έπληξε ένα βαν σε χώρο στάθμευσης εντός κτιριακού συγκροτήματος ενός νοσοκομείου και ενδέχεται να σκότωσε αμάχους, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.
 
Ένα βαν που μετέφερε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθετήθηκε και επλήγη από αέρος, ανέφερε σε ανακοίνωση η δύναμη που εκτελεί την επιχείρηση Εγγενής Αποφασιστικότητα για την ανακατάληψη της Μοσούλης.
 
«Το βαν που επλήγη καθορίστηκε αργότερα ότι βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης εντός κτιριακού συγκροτήματος ενός νοσοκομείου με αποτέλεσμα την πιθανή απώλεια άμαχου πληθυσμού», τονίζεται. Περίπου 100.000 Ιρακινοί στρατιώτες, μέλη των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας και σιίτες παραστρατιωτικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου, με χερσαία και εναέρια υποστήριξη από τον διεθνή συνασπισμό.

Δειτε Επισης

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της
Επιμένει ο Ζελένσκι για την ανάγκη παρουσίας Τραμπ στην Τουρκία-«Θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Πούτιν»
Φρίκη στη Βραζιλία-Συνελήφθησαν 25χρονη και σύντροφός της για τον βιασμό και τον φόνο 20μηνου βρέφους
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της Κομισιόν να αποκρύψει τα μηνύματα φον ντερ Λάιεν-Μπουρλά
Σε ισχύ η εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας-Οι δεσμοί που αίρονται και τα σημεία τριβής που παραμένουν
Νέα ισραηλινή διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων από βόρειο τμήμα Γάζας
Σε τεντωμένο σχοινί οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, κυρώσεις αν δεν πάει ο Πούτιν