Μέχρι και στο Σύνταγμα αναμένουν χιόνια

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσει το 2016 την Ελλάδα, η οποία θα υποδεχθεί το νέο έτος ντυμένη στα λευκά.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
 
«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ενώ θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας: «Στην Αττική, στα βόρεια του νομού και κατά περιόδους μέσα στην Αθήνα, θα χιονίζει από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το μεσημέρι του Σαββάτου».
 
Σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την επιδείνωση του καιρού, μετά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, έχει θέσει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ενώ ταυτόχρονα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
 
Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει από σήμερα Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο, πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, θυελλώδεις βοριάδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οπότε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
  
 

Δειτε Επισης

Ξέσπασε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα για τον δολοφόνο της κόρης του-«Ήταν πανούργος, χειριστικός και τη ζήλευε»
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα
Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Κατέληξε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο στη Λάρισα
Η Ελλάδα καταδίκασε στα Ηνωμένα Έθνη την επίθεση στη Δαμασκό
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη προτείνει η Εισαγγελέας Εφετών
Νέα αποκάλυψη για τους θανάτους των βρεφών στην Αμαλιάδα-Εύρημα δείχνει ασφυξία
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναλαμβάνω το βάρος της ευθύνης στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος
Ενοχή για τους επτά προτείνει η Εισαγγελέας στην πρώτη δίκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε ειδικό θάλαμο η γιατρός με αιμορραγικό πυρετό στο νοσοκομείο της Λάρισας