Προετοιμάζεται το έδαφος για τον αντικαταστάτη του Κουτσοκούμνη

Αρχές Απριλίου θα ξεκαθαρίσει αν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης θα πάρει πόστο στην FIFA και συνεπώς θα αποχωρήσει από την ΚΟΠ. Όπως ανακοίνωσε η UEFA, ο Κουτσοκούμνης είναι ανάμεσα στους υποψηφίους για τις τέσσερις θέσεις που θα καλύψουν οι Ευρωπαίοι στο συμβούλιο της FIFA.
 
Οι υποψήφιοι είναι πέντε, επομένως μόνο ένας δεν θα εκλεγεί στο συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Ανθυποψήφιοι του διοικητικού ηγέτη της ΚΟΠ είναι οι πρόεδροι της Ρωσίας Βιτάλι Μούτκο, της Ουγγαρίας  Σάντον Κσιάνι, του Μαυροβουνίου Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς και της Ισλανδίας Γκέιρ Θορστέινσον.
 
Οι τρεις από τις θέσεις αυτές θα καλυφθούν για 4 χρόνια και η μία για δύο. Και αυτό θα συμβεί γιατί ο ένας από τους υποψηφίους θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Γερμανό Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ, στον οποίο επιβλήθηκε αποκλεισμός ενός έτους από το άθλημα για το σκάνδαλο διαφθοράς με την ανάθεση διοργάνωσης στη Γερμανία του μουντιάλ 2006.
 
Αργά ή γρήγορα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης θα κάνει το βήμα και θα συνεχίσει την καριέρα του ως παράγοντας του ποδοσφαίρου στην FIFA αποχωρώντας από την Κυπριακή Ομοσπονδία. Η θητεία του κ. Κουτσοκούμνη στην ΚΟΠ ανανεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020 (η θητεία είναι τετραετούς διάρκειας).
 
Ποιος θα πάρει το ρόλο του ηγέτη στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε περίπτωση αποχώρησης του Κωστάκη Κουτσοκούμνη; Η λογική και οι πληροφορίες λένε ότι το πόστο του προέδρου θα καλυφθεί από τον νυν αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα.
 
Ο κ. Κούμας προήδρευσε στη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για επικύρωση των μέτρων που λήφθηκαν για πάταξη του φαινομένου των στημένων αγώνων και ακολούθως μίλησε στα Μέσα Ενημέρωσης.
 
Ήταν επίσης παρών στην κλήρωση της β’ φάσης του κυπέλλου Coca-Cola κάτι που προκάλεσε εντύπωση καθώς τα προηγούμενα χρόνια στις κληρώσεις στα αρχικά στάδια της διοργάνωσης δεν ήταν παρών υψηλόβαθμα μέλη του συμβουλίου της ΚΟΠ.
 
Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Κούμας εμφανίστηκε τις τελευταίες βδομάδες στα Μέσα Ενημέρωσης και μίλησε δημόσια όσες φορές το είχε πράξει τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ εμφανίζεται έτοιμος να αντικαταστήσει τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη εάν και όποτε έρθει η ώρα που θα πάρει «μεταγραφή» στη FIFA.