Θέματα ουσίας και διαδικασίας στη σύσκεψη του ΠτΔ με διαπραγματευτική του ομάδα

Ανταλλαγή απόψεων για τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα διαλόγου και ειδικότερα για τα θέματα στα οποία παρατηρείται διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, έγινε κατά τη σημερινή σύσκεψη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και των μελών της διαπραγματευτικής του ομάδας ενόψει των διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι κατά τη σύσκεψη έγινε ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων τόσο για θέματα ουσίας όσο και για θέματα διαδικασίας σε σχέση με την επερχόμενη διαπραγμάτευση στη Γενεύη μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου καθώς επίσης και την πολυμερή διάσκεψη που θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου.

Η συζήτηση, είπε, θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα τόσο σε επίπεδο διαπραγματευτών όσο και σε επίπεδο ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Πριν τη μετάβαση στη Γενεύη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να έχει άλλες δύο συναντήσεις με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στις 4 και ενδεχομένως και στις 7 Ιανουαρίου. Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών συμφωνήθηκε στο μεταξύ ότι θα συνεχίσουν τις εντατικές τους διαβουλεύσεις.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος θα βρίσκεται στην Αθήνα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και των ΥΠΕΞ των δύο χωρών.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένω
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»