ΑΗΚ: O Αδάμος Κοντός πήρε τα ηνία σε μια κρίσιμη εποχή

Καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο Δρ. Αδάμος Κοντός, έως ότου πληρωθεί κανονικά η θέση του Γενικού Διευθυντή, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ και την επικύρωση του Υπουργικού Συμβούλιου.  
 
Ο Δρ. Κοντός αναλαμβάνει τα ηνία της ΑΗΚ σε μια πολύ κρίσιμη για τον Οργανισμό περίοδο, με την ΑΗΚ να καλείται να ανταποκριθεί σε μια σειρά από προκλήσεις που αφορούν κυρίως: 
-    Την υλοποίηση των ρυθμιστικών αποφάσεων για τον Λειτουργικό και Λογιστικό Διαχωρισμό της Αρχής.
-    Την έναρξη λειτουργίας του νέου μοντέλου αγοράς ηλεκτρισμού. 
-    Τη μετεξέλιξη του δικτύου της ΑΗΚ σε ένα έξυπνο δίκτυο, που θα μπορεί να φιλοξενήσει τόσο συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, όσο και ηλεκτροπαραγωγή από διάφορες μορφές ΑΠΕ, αναπτύσσοντας επίσης υποδομές χαμηλού κόστους αποθήκευσης. 
-    Την εγκατάσταση αντιρρυπαντικών τεχνολογιών στις μονάδες παραγωγής της ΑΗΚ, αφού οι παρεκκλίσεις σε σχέση με τις εκπομπές των ρύπων λήγουν το 2020
-    Την ολοκλήρωση μετατροπών στις συμβατικές μονάδες παραγωγής για καύση φυσικού αερίου.
-    Την εφαρμογή των νέων διατιμήσεων. 
 
Ο Δρ. Αδάμος Κοντός γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1960. Το 1978 αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού και με το τέλος της στρατιωτικής του θητείας έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ. Το 1983 πήρε το πρώτο του πτυχίο από το University of Florida ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - BSc Electrical Engineering, High Honors και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο όπου και απέκτησε τίτλο ΜE Electrical Engineering. Οι σπουδές του συνεχίστηκαν στο Georgia Institute of Technology και το 1989 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στα Ηλεκτρικά Συστήματα Ισχύος. 

Εργάζεται στην ΑΗΚ από το 1990. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε στο Περιφερειακό Γραφείο Λεμεσού και στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ σε διάφορες οργανικές θέσεις. 

Το 2002 απέκτησε και πτυχίο Master in Business Administration από το Cyprus International Institute of Management - CIIM.

Από τον Ιούλιο του 2015 ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθυντή Ιδιοκτήτη Συστήματος Διανομής και από τον Ιούνιο του 2016 κατέχει τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή Δικτύων της ΑΗΚ.
Είναι Μέλος του ΕΤΕΚ (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός) και του IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) των ΗΠΑ.