Νέα συγκέντρωση στις 10 Ιανουαρίου στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά υπέρ της επανένωσης

  Πρωτοβουλία για τη διοργάνωση νέας συγκέντρωσης στις 10 Ιανουαρίου 2017, στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά, στη νεκρή ζώνη, ανέλαβαν η ΠΕΟ, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος» και η τ/κ «Πλατφόρμα Λύσης και Ειρήνης», με στόχο τη στήριξη των συνομιλιών στη Γενεύη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΟ, η συγκέντρωση θα διοργανωθεί στις 6.00μμ (7.00μμ ώρα κατεχομένων) και στόχος των διοργανωτών είναι να συναντηθούν Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι, Λατίνοι και άλλοι «για να στείλουμε ενωμένοι το μήνυμα ότι στηρίζουμε τη διαδικασία των συνομιλιών και απαιτούμε από τους ηγέτες να επιστρέψουν στην Κύπρο με καλά νέα για την υπόθεση της ειρήνης και της επανένωσης της χώρας και του λαού μας».

Για το λόγο αυτό, οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε οργανώσεις, κόμματα και φορείς και από τις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος, για κοινή κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην προοπτική της λύσης και της επανένωσης.

«Απευθυνόμαστε σε φορείς και οργανώσεις στην ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα που συμμερίζονται την αγωνία μας για την κοινή μας πατρίδα, με στόχο αυτή η πρωτοβουλία να αγκαλιαστεί μαζικά έτσι που να σταλεί ένα παλλαϊκό μήνυμα ενότητας, κοινής δράσης και προσήλωσης στον κοινό στόχο για Λύση και Επανένωση», προστίθεται.

Αναφέρεται ότι συνδιοργανωτές της συγκέντρωσης της 10ης Ιανουαρίου θα είναι όλοι όσοι στηρίξουν και προσυπογράψουν το κείμενο - κάλεσμα που ήδη κυκλοφορεί και θα δοθεί στη δημοσιότητα μαζί με τα ονόματα όλων των συνεργαζόμενων οργανώσεων και φορέων, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, 2017, η ώρα 10.00 πμ, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Σπίτι της Συνεργασίας, παρά το Λήδρα Πάλας.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου
Ν. Χριστοδουλίδης: Προετοιμαζόμαστε εντατικά για μια φιλόδοξη Προεδρία τους Συμβουλίου της ΕΕ
Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029