Ομαδικοί τάφοι με τεμαχισμένα πτώματα βρέθηκαν στο Χαλέπι

Τα πολύ σοβαρά, τρομοκρατικά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Συρία καταγράφονται προσεκτικά και θα τους δοθεί η μέγιστη δημοσιότητα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
 
Σύμφωνα με τη Μόσχα, στο ανατολικό Χαλέπι βρέθηκαν επτά μεγάλες αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά, αρκετά για να εξοπλιστούν πολλά τάγματα. Οι μαχητές της "αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης" ναρκοθέτησαν σχεδόν τα πάντα, δρόμους, εισόδους κτιρίων, αυτοκίνητα, δίκυκλα, ακόμη και παιδικά παιχνίδια, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
 
"Όλα καταγράφονται προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένων και των σοβαρών στρατιωτικών εγκλημάτων των τρομοκρατών, για να δημοσιοποιηθούν", τόνισε, "ώστε οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές της αποκαλούμενης (συριακής) αντιπολίτευσης στο Λονδίνο και το Παρίσι να ενημερωθούν για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι προστατευόμενοί τους".
 
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι που περιέχουν δεκάδες πτώματα ανθρώπων οι οποίοι βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν. "Σε πολλούς λείπουν μέλη του σώματος, οι περισσότεροι έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι. Αυτή είναι προφανώς μόνο η αρχή", συνέχισε.
 
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα του Χαλεπιού δεν έχει εντοπιστεί στην περιοχή αυτή κανένας εθελοντής διασώστης της ομάδας που έγινε γνωστή με την ονομασία "Λευκά Κράνη". "Στο ανατολικό Χαλέπι δεν καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε ακόμη κανέναν λεγόμενο εθελοντή διασώστη (...) από αυτούς για τους οποίους στρώθηκαν κόκκινα χαλιά στο Παρίσι και το Λονδίνο και έφτασαν σχεδόν να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης", κατέληξε.
 
Σφοδρές επιθέσεις του ΙΚ στην αλ-Μπαμπ

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 30 άμαχοι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν χθες, έπειτα από επίθεση που πραγματοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην πόλη αλ-Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας για να εμποδίσει τον πληθυσμό να φύγει από την περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.
 
Σύροι αντάρτες, με την υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων, πολιορκούν επί εβδομάδες την πόλη αυτή που τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ασπίδα του Ευφράτη" που διεξάγει η Άγκυρα εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες για να εκδιώξει σουνίτες σκληροπυρηνικούς και κούρδους μαχητές από τα νότια σύνορά της με τη Συρία.
 
Χθες η Τουρκία ανέπτυξε νέες συστοιχίες του πυροβολικού και τεθωρακισμένα στα σύνορά της με τη Συρία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή πολλά άρματα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τουλάχιστον 10 συστοιχίες πυροβολικού αναπτύχθηκαν στο Ογκουζελί και το Καρκαμίς, στα τουρκοσυριακά σύνορα.
 
Το Σάββατο, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η μάχη για την Αλ Μπαμπ έχει σχεδόν τελειώσει και επανέλαβε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν στη συνέχεια προς την πόλη Μανμπίτζ, στα ανατολικά, όπου βρίσκονται οι Κούρδοι που μάχονται το ΙΚ με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον. Η πόλη Καρκαμίς, όπου αναπτύχθηκαν οι νεές τουρκικές δυνάμεις, απέχει 40 χιλιόμετρα βορείως της Μανμπίτζ.
 
Η υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας που θεωρεί ότι οι οργανώσεις αυτές είναι "τρομοκρατικές" και πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Η Τουρκία έχει τονίσει ότι δεν θα στηρίξει καμία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας, της "πρωτεύουσας" του ΙΚ στη Συρία, αν συμμετάσχουν σ` αυτήν οι Κούρδοι. Ο Ερντογάν είπε το Σάββατο ότι το θέμα θα συζητηθεί με την αμερικανική κυβέρνηση μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο.
 
  
 

Δειτε Επισης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στη Νάπολη-Σε περιοχή με συνεχή ηφαιστειακή δραστηριότητα
Πυκνώνουν οι αναφορές για επιδείνωση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου
Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας στην Αυστραλία-«Επιδημία η βία κατά των γυναικών»
Στοπ στον υπερτουρισμό βάζει η Ιαπωνία-Στήνει φράχτη για να μην φωτογραφίζουν το όρος Φούτζι
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες, των ΗΠΑ
Πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ υπερασπίζεται τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού
Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας η Χαμάς
Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος