Εντοπίστηκαν συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154

Βατραχάνθρωποι εντόπισαν μεγάλα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τις ακτές του Σότσι, ενώ ήδη έχουν ανασυρθεί δύο.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, τέσσερα κομμάτια του αεροσκάφους βρέθηκαν σε βάθος 27 μέτρων με το ένα από αυτά να έχει μήκος τεσσάρων μέτρων. Τα σωστικά συνεργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πλωτό γερανό για να τα ανασύρουν στην επιφάνεια. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε ακέραια η άτρακτος, όμως η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε στη συνέχεια.

Μία πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι πολλά από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή φορούσαν σωσίβια. "Ανθρωποι με σωσίβια, ετοιμάζονταν για εκκένωση" είπε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν βρέθηκαν σωσίβια και στα 11 πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Maksim Sokolov, δήλωσε πως στις βασικές θεωρίες για τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους δεν περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά κάποιο ανθρώπινο λάθος ή κάποια τεχνική βλάβη. Ωστόσο όπως διευκρίνισε η ενδελεχής έρευνα από την ειδική τεχνική επιτροπή του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας θα πει με σιγουριά τι οδήγησε στην τραγωδία.

Σε μία άλλη έξέλιξη, έφτασε το πρωί στο αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας το πρώτο αεροσκάφος με τις 11 σορούς που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή του Σότσι.

Υπενθυμίζεται ότι το Tu-154, με 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, ενώ κατευθυνόταν στη Συρία.
 
 
  
 
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 34.388 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα
Ρωσική επίθεση κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία-Ζημιές σε τέσσερα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στη Νάπολη-Σε περιοχή με συνεχή ηφαιστειακή δραστηριότητα
Πυκνώνουν οι αναφορές για επιδείνωση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου
Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας στην Αυστραλία-«Επιδημία η βία κατά των γυναικών»
Στοπ στον υπερτουρισμό βάζει η Ιαπωνία-Στήνει φράχτη για να μην φωτογραφίζουν το όρος Φούτζι
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες, των ΗΠΑ
Πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ υπερασπίζεται τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού
Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας η Χαμάς
Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων