Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ τα Χριστούγεννα - Τα κλισέ των γιορτών

Μποτιλιάρισμα και κίνηση στους δρόμους
Παραμονή, Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς… Οι μέρες που ο περισσότερος κόσμος ειδικά φέτος που είναι Σάββατο δεν δουλεύει και στα κέντρα των πόλεων και τα εμπορικά κέντρα γίνεται το έλα να δεις. Τότε είναι που θα δούμε στις τηλεοράσεις μας το κλασσικό ρεπορτάζ με τους υπομονετικούς οδηγούς να λένε από το παράθυρο τα παράπονά τους για την κίνηση.
 

Προειδοποιήσεις Αστυνομίας
Η Αστυνομία με μήνυμα της θα προειδοποιεί τους οδηγούς πως θα βρίσκεται επί ποδός για να κάνει ελέγχους άλκοολτεστ. Επίσης θα ενημερώσει πως θα βρίσκεται όπου υπάρχει τροχαία κίνηση για να διευκολύνει τη κυκλοφορία.
 

Τιμές αγαθών
Και κάπου εκεί έρχεται και το επόμενο. Πόσο θα στοιχίσει το γιορτινό τραπέζι; Πόσα πάει το κιλό το αρνί; Πόσο ευχαριστημένοι είναι οι καταναλωτές από τις τιμές; Κάθε χρόνο η απάντηση είναι η ίδια. Πάνω κάτω οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι και λίγο πιο ακριβά.
 

Η άλλη πλευρά
Κι αν οι καταναλωτές πάντα έχουν ένα μικρό παράπονο, οι καταστηματάρχες έχουν μεγάλο. Κλασσικά, τα συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών θα κατευθυνθούν προς τη Λήδρας ή την Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό και θα ρωτήσουν τους καταστηματάρχες αν είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά. Και οι καταστηματάρχες θα απαντήσουν πως ενώ η κίνηση είναι αρκετή, οι καταναλωτές δεν ξοδεύουν αρκετά.
 

Τα κάλαντα στους επισήμους
Ο Μακαριότατος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής ο Υπουργός Άμυνας θα ακούσουν δεκάδες φορές τα κάλαντα και τα κανάλια θα δείξουν ανάλογες φορές τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ, της ΣΜΕΦ, της Αστυνομίας και άλλων σωμάτων να ψάλλουν τα κάλαντα.
 

Αυτοί που δουλεύουν
Κι αν είναι κάτι που κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται είναι το ρεπορτάζ για αυτούς που τέτοια μέρα εργάζονται. Υπάλληλοι φούρνων, στρατιώτες, Αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, νοσηλευτές, ιατροί θα βρίσκονται στις επάλξεις και θα κερδίσουν τη συμπάθεια των τηλεθεατών.
 

Οι ευχές των πολιτικών
Κι αν όλα άλλαξαν γύρω μας, αυτό παραμένει αναλλοίωτο από το 1974. Η ευχή όλων μας για απελευθέρωση του νησιού μας από τα στρατεύματα κατοχής. Αυτό θα ευχηθούν με ένα στόμα μια φωνή όλοι οι πολιτειακοί αξιωματούχοι και όλοι οι πολιτικοί… Καλώς ή κακώς έχει γίνει κλισέ.
 

Οι βιαστικοί της γης
Όταν θα φτάσουμε στην παραμονή πρωτοχρονιάς θα δούμε στα δελτία ένα ρεπορτάζ που κάθε χρόνο είναι ίδιο απλά προσθέτουμε ένα αριθμό. Θα παίξει λοιπόν το ρεπορτάζ που πρώτα στη Νέα Ζηλανδία, μετά στην Αυστραλία, μετά στην Κίνα, την Ιαπωνία κτλ θα αλλάξουν τον χρόνο έξι περίπου ώρες πριν από εμάς. Επιπρόσθετα θα θαυμάσουμε τα φαντασμαγορικά πλάνα από την όπερα του Σύδνεϋ και από τους δρόμους του Τόκιο με τα πολλά λαμπάκια που θα γράφουν 2017.
 

Ο Άγιος Βασίλης που κάνει μπάνιο
Και μιας και είπαμε για την Αυστραλία, κλασσικά θα δούμε και τον θρυλικό Αϊ Βασίλη με τη σανίδα αντί με το έλκηθρο, μιας και στην μακρινή μας ήπειρο αυτή την εποχή είναι καλοκαίρι κι ο κόσμος αντί να βρίσκεται κλεισμένος σε σπίτια γύρω από το τζάκι, πηγαίνει για μπάνιο στις παραλίες.
 

Οι αχόρταγοι
Δεν είναι και τόσο ευχάριστο το γεγονός, όμως κάθε χρόνο συμβαίνει αφού αρκετοί συμπολίτες μας ειδικά αυτοί που νήστεψαν σαρανταήμερο, τα Χριστούγεννα θα πέσουν με τα μούτρα στο φαί και πριν το καταλάβουν θα βρεθούν στο Νοσοκομείο. Εκεί θα σπεύσουν και τα τηλεοπτικά συνεργεία για να καταγράψουν τα περιστατικά.
 

Οι τολμηροί κολυμβητές
Και αφού αλλάξει με το καλό ο χρόνος μια εβδομάδα μετά θα έχουμε την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού των υδάτων. Οι κάμερες θα βρεθούν στις παραλιακές πόλεις για να καταγράψουν το γεγονός όπου τολμηροί κολυμβητές θα ριχθούν στα παγωμένα νερά. Ακολούθως θα έχουν δηλώσεις από τον κολυμβητή που κατάφερε να πάρει τον σταυρό… Και που ξέρετε; Κάποιο παραλειπόμενο θα έχουμε είτε από την Κύπρο, είτε από την Ελλάδα.

Καλές Γιορτές!
  

Δειτε Επισης

Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης
Στη Νομική Υπηρεσία το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025
Σε κίνδυνο φτώχειας 127.236 άτομα σε νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι €11.324