Χατζησάββας στην Αναδιού και Χρυσάνθου στην Αξύλου οι νέοι Κοινοτάρχες

Διεξήχθησαν οι επαναληπτικές εκλογές σήμερα  στην εκλογική περιφέρεια Πάφου για την ανάδειξη κοινοταρχών στις κοινότητες Αναδιού και Αξύλου που ισοψήφισαν στις Δημαρχιακές /Κοινοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου.
 
Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπρωί και η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 18:00 το απόγευμα
 
Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογικής της εκλογικής περιφέρειας Πάφου Μαίρη Λάμπρου στην κοινότητα Αναδιού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 10 εγγεγραμμένοι εκλογείς από τους 20 ενώ και τα δέκα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα και υπέρ του Σάββα Χατζησάββα ο οποίος επανεκλέγεται στην προεδρία της κοινοτικής αρχής Αναδιού .
 
Σχετικά με τους επτά εκλογείς της κοινότητας Αναδιού που παρέδωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια την Πέμπτη η κ.Λάμπρου ανέφερε πως δεν προσήλθε κανένας να ψηφίσει .
 
Η ανθυποψήφια του.Σάββα Χατζησάββα  στην κοινότητα Αναδιού  Μαρία Ανδρονίκου αν και δεν απέσυρε την υποψηφιότητα της δεν προσήλθε ούτε η ίδια να ψηφίσει, ανέφερε η Έφορος Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Πάφου.
 
Στην κοινότητα Αξύλου από τους 71 εγγεγραμμένους εκλογείς ψήφισαν 61 εκ των οποίων τα 60 ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα, 0 λευκά και 1 άκυρο.
 
Η κ.Λάμπρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι 29 ψήφους έλαβε ο Ηλίας Ηλία νυν κοινοτάρχης  και 31 ψήφους ο Χρυσάνθου Φώτης Γεώργιος  ο οποίος εκλέγεται νέος κοινοτάρχης στην κοινότητα Αξύλου.
 
Εξάλλου, με 12 ψήφους εξελέγη σήμερα κοινοτάρχης της μικρής κοινότητας Τσερκέζ Τσιφλίκ της επαρχίας Λεμεσού ο Σταύρου Ανδρέας, ο οποίος στις 18 Δεκεμβρίου είχε λάβει εννέα ψήφους, όσους και ο ανθυποψήφιος του Γεωργίου Μιχάλης.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, Κυριάκος Τσολάκης, στη σημερινή επαναληπτική διαδικασία ο Σταύρου Ανδρέας έλαβε 12 ψήφους έναντι εννέα του Γεωργίου Μιχάλη, ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν λευκό.
 
  
 

Δειτε Επισης

Αναλύουν το ενδεχόμενο εμπορικής συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ οι Κύπριοι ευρωβουλευτές
Πέτυχε τον Ερντογάν στα Τίρανα και του ζήτησε να μιλήσουν μεταξύ τους για το Κυπριακό ο Πρόεδρος
Πρόεδρος για διορισμό Χαν-«Ασχολήθηκε με τα ευρωτουρκικά και γνωρίζει πολύ καλά τις επιθυμίες της Τουρκίας»
Ενώπιον της Κομισιόν οι παράνομες χρεώσεις για αλλαγή αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ-Ζητά άμεσα μέτρα ο Γεωργίου
Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία για την Πρόεδρο της Βουλής
Ιδρύθηκε το υπερκομματικό κόμμα «Απελευθέρωση 2025» με συντονιστές Πάνο Ιωαννίδη και Σάββα Ιακωβίδη
Η τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ταξίδι του Φειδία στη Μόσχα-«Δεν εκπροσωπούσε το ΕΚ»
Υπ. Εσωτερικών: Σε ετοιμότητα η Kυβέρνηση για προώθηση αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Λ. Φουρλάς: Η ώρα της Κύπρου για τη Ζώνη Σένγκεν
Εξαγγέλλει νέο πολιτικό κίνημα τη Δευτέρα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης