Πρόεδρος: Να αναθεωρήσουν τη στάση τους τα κόμματα για μεταρρύθμιση στη Δ.Υ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή πράξης διορισμού του νέου μέλους της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) κ. Αριστείδη Γιορδαμλή.
 
Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι «Ασκώντας τις εξουσίες που μου παρέχονται από το Σύνταγμα, αποφάσισα να διορίσω τον κ. Αριστείδη Γιορδαμλή, ως νέο μέλος στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας.
 
Ο Πρόεδρος επισήμανε πως η Κυβέρνηση κινούμενη με αποφασιστικό τρόπο έχει ετοιμάσει και προωθήσει στην Βουλή σειρά νομοσχεδίων που αφορούν τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας μας Υπηρεσίας.
 
 
«Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, η πλειοψηφία της Βουλής αποφάσισε την καταψήφιση των νομοσχεδίων», σημείωσε ο Πρόεδρος.
 
«Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί για την Κυβέρνηση σημαντικό πυλώνα της πολιτικής μας, καθώς έχουμε διαπιστώσει, ιδιαίτερα μέσα από την πρόσφατη οικονομική κρίση, πως με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την ίδια την οικονομία, αλλά και για την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών που οι πολίτες απαιτούν δικαίως από αυτή. Θέλουμε να αλλάξουμε όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη δομή της Δημόσιας Υπηρεσίας και να δώσουμε στους Δημοσίους Υπαλλήλους το καθεστώς που τους αξίζει», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
Ο Πρόεδρος κάλεσε τα κόμματα να αναθεωρήσουν τη στάση τους και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει απόψεις προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος και να υπάρξει υιοθέτηση της μεταρρύθμισης στη Δημόσια Υπηρεσία.
 
 
Από την πλευρά του ο κ. Γιορδαμλής είπε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα ο διορισμός μου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη σημαντική αυτή θέση. Η ώρα που με διορίζει είναι κομβική για τη Δημόσια Υπηρεσία, αντιλαμβάνομαι τη βαρύτητα της αποστολής μου και υπόσχομαι ότι θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεων μου για να ανταποκριθώ θετικά στις προσδοκίες του κράτους, της Υπηρεσίας μου και του Προέδρου. Ελπίζω στο τέλος της θητείας μου να αφήσω ένα θετικό πρόσημο στην Επιτροπή αυτή».
 
Ο κ. Γιορδαμλής είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ίδρυσε δικηγορικό γραφείο το 1972 και εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι το 2013. Το 2011 ίδρυσε τη δικηγορική εταιρεία Αριστείδης Ι. Γιορδαμλής & Συνεργάτες ΔΕΠΕ. Παράλληλα, ο κ. Γιορδαμλής πρόσφερε στα κοινά από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Λεμεσού, στην οποία εξελέγη για τρεις συνεχείς θητείες, από το 1991 μέχρι το 2006. Διετέλεσε επίσης, Μέλος του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) από το 1990 μέχρι το 1994, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), από το 1991 μέχρι το 2006 και Μέλος του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού, καθώς και σε άλλα Σωματεία.
  

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα