ΚΕ: Δεν αποκλείεται συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν πριν τη Γενεύη

Τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων και της διάσκεψης για την Κύπρο από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, είχαν το μεσημέρι ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Αυτό ανακοίνωσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε και σήμερα ότι «χωρίς την Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη». Επέμεινε ότι «δεν τίθεται θέμα μη εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη διάσκεψη της Γενεύης», προσθέτοντας ότι μελετάται και έχουν ζητηθεί γνωματεύσεις για την καλύτερη εκπροσώπησή της. Όπως είπε ο κ. Χριστοδουλίσης, εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής, ή ο υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, υπογράμμισε ότι η διάσκεψη δεν θα είναι πενταμέρης, αλλά πολυμερής, ενώ ανέφερε ότι ενδεχομένως να μη σταλούν προσκλήσεις για συμμετοχή από τα Ηνωμένα Έθνη. «Δεν είναι θετική εξέλιξη ότι από μόνοι μας εισαγάγουμε στον δημόσιο διάλογο το συγκεκριμένο θέμα», σημείωσε.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στη διάσκεψη θα είναι παρόντα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση «και θα έχουν και ρόλο και λόγο».
 
Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, πριν τη διάσκεψη της Γενεύης.
  

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα