Στα €20 εκατ. εκτιμάται η ζημιά στο Βασιλικό

Σε διαδικασία εκτίμησης των ζημιών βρίσκεται ακόμα η ΑΗΚ μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στη μονάδα 3 στο Σταθμό Βασιλικού, και συγκεκριμένα στο σύστημα αποθείωσης.
Σύμφωνα με την πρώτες πληροφορίες το κόστος εκτιμάται γύρω στα €20 εκατ. 

Όπως μας ανέφερε ανώτερο στέλεχος του οργανισμού προς το παρόν γίνεται εκτίμηση των ζημιών σε συνεργασία με τους διακανονιστές ζημιών, με ένα άτομα εκ μέρους της ΑΗΚ και έναν εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας Atlantic Insurance, ενώ αντασφαλιστική εταιρεία είναι ο όμιλος Zurich Insurance.
 
Σε συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού με την ασφαλιστική δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κάλυψη της ζημιάς και η ΑΗΚ αναμένει ότι θα της καταβληθεί το απαιτούμενο ποσό κάλυψης της ζημιάς σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου τους.
 
Η ασφαλιστική εταιρεία απέφυγε να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις καθώς προς το παρόν εξετάζονται τόσο οι συνθήκες του ατυχήματος όσο και το κόστος της ζημιάς. 
Με την ολοκλήρωση της εκτίμησης των ζημιών ο οργανισμός θα βγει σε προσφορές για την επιδιόρθωση του σταθμού.
 
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η πυρκαγιά προκλήθηκε στην ανεξάρτητη μονάδα αποθείωσης και όχι στη μονάδα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Συγκεκριμένα, προκλήθηκε κατά τη διάρκεια συντήρησης στον τρίτο όροφο της μονάδας στην οποία χρησιμοποιείτο συσκευή συγκόλλησης μετάλλων. Υπολείμματα καύσης έπεσαν στη βάση της μονάδας στην οποία υπήρχαν διάφορα υλικά τα οποία και αναφλέγηκαν. Ο εσωτερικός χώρος της μονάδας από το ισόγειο μέχρι την οροφή είναι ανοικτός, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να μεταδοθεί σε όλο το εσωτερικό μέρος. Η φωτιά κατασβέστηκε με την παρέμβαση της ΕΜΑΚ σε περίπου μια ώρα στη μονάδα 3, η οποία ήταν εκτός λειτουργίας για σκοπούς συντήρησης και δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.