Αντίο στον κιθαρίστα πάστορα  που «μεγάλωσε» το κυπριακό ποδόσφαιρο

Τα επιτεύγματα του Γκουστάβο Μαντούκα είναι σε όλους γνωστά. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα γκολ επί της Πόρτο στο ΓΣΠ, επί της Λιόν στους 16 και στο θρυλικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στην επική πορεία του ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ την ονειρική για τον ΑΠΟΕΛ σεζόν 2011-12.
 


Goals & Highlights APOEL Nicosia 2-1 FC Porto... από VIVAGoals

Ένας ποδοσφαιριστής, μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος που «μεγάλωσε» τον ΑΠΟΕΛ και το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Ο Γκουστάβο Μαντούκα αναχωρεί οριστικά από την Κύπρο μετά από εφτά χρόνια παραμονής στον ΑΠΟΕΛ. Με τους «γαλαζοκίτρινους» έζησε τεράστιες επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη. Πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια της καριέρας του, αγαπήθηκε ή μάλλον λατρεύτηκε από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, ενώ η εκτίμηση των αντιπάλων προς το πρόσωπό του αποτελεί την καλύτερη αναγνώριση.
 
Η απόπειρα του να συνεχίσει να προσφέρει στο κυπριακό ποδόσφαιρο από άλλα πόστα (τεχνικός διευθυντής και προπονητής) αποδείχθηκε μάταια. Ο Γκουστάβο Μαντούκα αποχαιρετά την Κύπρο ως ένας από τους καλύτερους ξένους που αγωνίστηκαν ποτέ στο νησί.
 
Η αφοσίωση του Γκουστάβο Μαντούκα στον Θεό γνωστή με τον Βραζιλιάνο να αφιερώνει πάντα τα τέρματα του στον Ύψιστο.


Ο πάστορας Μαντούκα βαφτίζει παιδιά, ενώ τραγουδά για την αγάπη και την αφοσίωση στον Θεό παίζοντας κιθάρα. Απολαύστε τον